Leković: Opština na kratkoj asfaltiranoj dionici uspjela podijeliti građane

Građani Bara i mještani Elezovića će i dalje biti primorani da prvo uđu na teritoriju Opštine Ulcinj da bi došli do grada i svoje matične opštine, "što je vjerovatno nezabilježen slučaj na ovim prostorima", kazao je odbornik Demokrata

2692 pregleda 6 komentar(a)
Leković, Foto: Demokrate
Leković, Foto: Demokrate

Odbornik Demokrata u Skupštini opštine Bar Momčilo Leković je optužio je tamošnju vlast za "predizbornu manipulaciju".

Kazao je da su, na poziv mještana, posjetili selo Elezovići.

"Prije nekoliko dana iz barske opštinske uprave saopštili su da su izgradnjom puta u Elezovićima spojili Bar i Ulcinj. Prije svega, radi se o investiciji od samo par stotina metara asfalta na kilometarski dugom putu Mrkojevići - Elezovići - Gornja Klezna. Kako smo se mogli i uvjeriti na licu mjesta, dio ove dionice prohodan je jedino za traktorska vozila", saopštio je Leković.

Elezovići Momčilo Leković
foto: Demokrate

Pojasnio je da će građani Bara i mještani Elezovića i dalje biti primorani da "prvo uđu na teritoriju Opštine Ulcinj da bi došli do grada i svoje matične opštine Bar", što je, kako je kazao, vjerovatno nezabilježen slučaj na ovim prostorima.

Elezovići Momčilo Leković
foto: Demokrate

"Takođe, matična opština i na ovako kratkoj asfaltiranoj dionici uspjela je podijeliti građane, pa su tako neki mještani umjesto svježeg asfalta 'dobili' odnosno zadržali staru betonsku podlogu, čime ih je opština direktno svrstala u građane drugog reda."

"Upozoravamo opštinsku upravu da prestane sa ovakvim predizbornim asfaltnim manipulacijama i da u svom javnom diskursu ne koristi par stotina metara seoskog asfalta kao 'tačku spajanja' naše i drugih opština, kada već nijesu u stanju da kompletan put dovedu u iole pristojno stanje", navodi Leković.

"Raduje nas činjenica da građani Bara u odbornicima Demokrata vide šansu da se njihov glas čuje, a nedjela opštinske uprave kroz naše kamere zabilježe i razotkriju. Sve to ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu", zaključio je on.

Bonus video: