Đorđević: Na doček Krivokapića poslat lakej obučen kao džiber, Vučiću u prvom planu kriminalne veze s Đukanovićem

"Iz svega ovoga je jasno da Vučić i SNS podrivaju Vladu Crne Gore, i dalje radeći u interesu svog starog poslovnog partnera Mila Đukanovića"

16204 pregleda 28 komentar(a)
Đorđević, Foto: BETAPHOTO
Đorđević, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević optužio je danas vlasti Srbije za "sraman" doček crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića u Beogradu.

Đorđević je u pisanoj izjavi osudio što je kako je rekao, premijera prijateljske i bratske zemlje, juče na beogradskom aerodromu dočekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović "u neformalnoj odjeći".

"To je naravno jasna poruka, da na doček stranog premijera pošaljete jednog nebitnog lakeja koji je pritom obučen kao džiber, u izbijeljenim farmerkama i razdrljenoj košulji", naveo je Đorđević a prenijelo Oslobođenje.

Ocijenio je da je situaciju "dodatno pogoršao" predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavom da će "pokušati da se vidi" sa premijerom Crne Gore koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji.

"Iz svega ovoga je jasno da Vučić i SNS podrivaju Vladu Crne Gore, i dalje radeći u interesu svog starog poslovnog partnera Mila Đukanovića. Sraman doček u Beogradu je pokazatelj da Vučićev režim nije briga što je u Podgorici 'po prvi put za više decenija na vlasti vlada koja nije anti-srpska', već da su im u prvom planu, mutni poslovi i kriminalne veze 'sa klanom' Đukanovića", naveo je lider Oslobođenja.

Đorđević je optužio Vučića da "ponižava srpski narod ma gdje on živeo" i da "svađa dvije bratske zemlje".

"Vučiću sa druge strane nije problem da se sastaje i dogovara sa Ramom, Erdoganom, Orbanom, Milom Đukanovićem, Kristijanom Šmitom i svima koji rade protiv interesa srpskog naroda", dodao je Đorđević.

Bonus video: