Vučić Krivokapiću: Dobri odnosi Srbije i Crne Gore su od izuzetnog značaja za stabilnost regiona

"Vjerujem da dijelimo mišljenje da do stabilizacije odnosa i njihovog sveukupnog unapređenja može doći ukoliko postoji volja i spremnost za to sa obje strane, uz uzajamno uvažavanje i sagledavanje zajedničkih potreba i interesa", rekao je Vučić

16583 pregleda 12 komentar(a)
Krivokapić i Vučić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Krivokapić i Vučić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Dobri odnosi između Srbije i Crne Gore su od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu predsjednika Srbije, Vučić se danas "sastao sa predsjednikom Vlade Republike Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, sa kojim je razmijenio mišljenja o mogućnostima za unapređenje bilateralne i regionalne saradnje, kao i dodatno produbljivanje ekonomskih odnosa".

"Intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za stvaranje klime boljeg razumijevanja i lakšeg prevazilaženja eventualnih razlika između dvije zemlje. Republika Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja. Vjerujem da dijelimo mišljenje da do stabilizacije odnosa i njihovog sveukupnog unapređenja može doći ukoliko postoji volja i spremnost za to sa obje strane, uz uzajamno uvažavanje i sagledavanje zajedničkih potreba i interesa", rekao je Vučić.

Na sajtu predsjednika Srbije je objavljeno i da je "premijer Crne Gore izrazio spremnost da se odnosi između dvije države unaprijede u svim aspektima od obostranog interesa".

"Crna Gora pozdravlja strategiju odmjerenih koraka za obostrano korisne odnose dvije zemlje", kazao je Krivokapić.

Govoreći o evrointegracijama, Vučić je istakao da Srbija snažno podržava sve zemlje regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, te da je u tom smislu uzajamna podrška od izuzetnog značaja.

"Sagovornici su se takođe saglasili da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dve zemlje, pri čemu su istakli da je od velikog značaja izgradnja putne i železničke infrastrukture, kao i dalji rad na energetskim projektima, te zajednički nastup na trećim tržištima. Predsednik Vučić i premijer Krivokapić su u tom smislu posebno istakli strateški značaj izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran i modernizaciju pruge Beograd-Bar", zaključuje se u objavi na sajtu predsjednika Srbije.

Bonus video: