Krivokapić: Dobrodošlica više govori od toga da li je neko bio u farmericama

"Prekršen je diplomatski protokol, ali ne sa lošom namjerom", kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić

9288 pregleda 12 komentar(a)
Sa jučerašnjeg dočeka u Beogradu, Foto: Instagram/Zdravko Krivokapić
Sa jučerašnjeg dočeka u Beogradu, Foto: Instagram/Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić je, komentarišući to što ga je potpredsjednik Vlade Srbije Branislav Nedimović tokom jučerašnjeg dočeka na aerodromu u Beogradu dočekao u farmericama, čime je prekršen diplomatski protokol i dres kod, kazao da je Nedimović bio "izuzetno srdačan i prijatan" i da nije obraćao pažnju na to kako ko izgleda.

"Ja znam da to u diplomatskom smislu može da predstavlja određenu poruku, ali njegova dobrodošlica više govori od toga je li bio u farmerkama ili nije", kazao je Krivokapić na današnjoj pres konferenciji nakon sastanka sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Brnabić: Vučić nikome nije poklonio toliko pažnje kao Krivokapiću

Brnabić je, na pitanje kakva je poruka poslata tim što je Nedimović juče na aerodromu dočekao Krivokapića u farmericama, kazala:

"Moja je greška, jer je premijera trebalo da dočeka ministar Selaković, ali se zadržao u Atini i nije mogao stići na vrijeme. U posljednji trenutak smo odlučili da to bude Nedimović. On često prekrši dres kod, to je njegov manir. To nije nešto što je njemu lično posebno važno i čemu pridaje posebnu pažnju. Razumijem diplomatske protokole, ali nekad morate razumjeti i neke individualne, lične preference ljudi."

Kazala je da su se jutros čak i šalili i da je "na uobičajen njegov dres kod prilično sređen".

Brnabić je ocijenila da Vučić "nikome nije poklonio toliko pažnje" kao Krivokapiću tokom njegove posjete Beogradu.

"Ja se još jednom izvinjavam, svakako je moja greška. Ministar je bio zadovoljan i srećan što može da sačeka premijera Krivokapića, ali jeste moja greška. Prekršen je diplomatski protokol, ali ne sa lošom namjerom", kazala je.