Krivokapić: Sa državom ne može da se igra bilo koji političar, teško podnosim ucjene

Krivokapić je rekao da od stupanja na funkciju ima "opstrukciju koja je neprimjerena"

55001 pregleda 94 komentar(a)
Krivokaipć i Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Krivokaipć i Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas da Vlada ima podršku "sve dok se nešto novo ne desi".

"Da bi se to novo desilo, moraju se pokrenute određene procedure koje to obezbjeđuju. Za novu Vladu i premijera treba da postoji saglasnost 41 poslanika, da li će to biti u skorije vrijeme ili ne, ja ne znam", istakao je Krivokapić u Beogradu na pres konferenciji sa predsjednicom Vlade Srbije, Anom Brnabić.

Najveći konstituent vlasti u Crnoj Gori- Demokratski front (DF) je 1. novembra stavio tačku na priču o rekonstrukciji Vlade.

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandić kazao je tada da je došao trenutak da konstatuju da se zbog potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Krivokapića završava faza razgovora za rekonstrukciju Vlade.

"Mi od danas pokrećemo izbor nove Vlade i predložićemo partnerima da biramo novu vlast", kazao je Mandić 1. novembra na konferenciji za medije.

Krivokapić je danas rekao da od stupanja na funkciju ima "opstrukciju koja je neprimjerena".

"Ako želimo da se igramo sa državom, dajte da se igramo. Sa državom ne može da se igra bilo koji političar, bez obzira na bilo koju podršku. Narod je važniji od bilo koje politike, a pogotovo političkih lidera koji zbog nedivljivosti pokušavaju da pokažu svoju moć", kazao je Krivokapić u Beogradu.

Za Crnu Goru je, kako je rekao, najvažnije dati podršku procesu koji je pokrenula aktuelna Vlada.

"To su 'Evopa sad', 'Evropa ovdje' i 'Crna Gora odmah'. To je nešto što građani očekuju. Želio bih da ono što je volja građana bude preslikano i u ovoj Vladi, ali trenutno to nije moguće, jer bi to dovelo do zamjena, a ne do promjena. O toj priči sam na početku svog nastupa stalno govorio - ne želim zamjene, već promjene i reforme, drugačiji pogled koji ćemo imati, a on može da se desi ako svako bude radio svoj posao. Nikome ne smeta da donosi zakone u Skupštini koje predlaže ova Vlada, a da ih oni dorađuju da budu bolji u korist građana. Mislim da je to jedna ucjena i hiljadu puta sam ponovio, moj mentalitet je takav da teško podnosim ucjene", kazao je Krivokapić.

Rekao je da je spreman za bilo kakav vid saradnje koja će unaprijediti rad Vlade i svih državnih institucija, kako bi ih ojačali i učinili takvim da građani imaju benefit od toga.

Bonus video: