RP: Kada će se ispraviti nepravda prema ambasadoru Božoviću

Iz Radničke partije su ocijenili da je prva zvanična posjeta premijera Krivokapića Srbiji otvorila brojna neriješena pitanja "dvije bratske države"

2472 pregleda 12 komentar(a)
Foto: RP
Foto: RP

Saradnja Crne Gore i Srbije treba da bude intezivirana, u cilju boljih i sadržajnih odnosa dvije zemlje, koje teže evropskoj budućnosti, kazali su iz Radničke partije.

Iz te partije su ocijenili da je prva zvanična posjeta premijera Zdravka Krivokapića Srbiji otvorila brojna neriješena pitanja "dvije bratske države".

Kazali su da je javnost ostala uskraćena za odgovor na pitanje koje se tiče opoziva srbijanskog ambasadora u Crnoj Gori Vladimira Božovića, kojeg je, kako navode iz RP, bivša vlast "kroz diskiminatorsku i nedemokratsku" odluku proglasila za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori.

"Izjava premijera Krivokapića da će prihvatiti svaki prijedlog Srbije vezano za postavljanje ambasadora Srbije u Podgorici, nije ništo novo, što već do sada nijesmo čuli. Postavlja se pitanje kada će se sa obećanja preći na realizaciju i kada će nepravda nanesena Ambasadoru Srbije biti ispravljena, jer je više nego jasna bila namjera bivše vlasti koju je vodila Demokratska partija socijalista da diskiminatorskom politikom naruši odnose sa susjednom Srbijom i da sasiječe u korijenu sve što se ne uklapa u njihovo tumačenje istorije i događaja iz prošlosti", saopštili su iz RP.

Kazali su kako je na aktuelnoj vlasti da rade na tome da se takva politika više nikada ne ponovi. "Prije svega zbog stabilnosti Crne Gore, koja je i sada prepoznata u međunarodnoj zajednici kao država podijeljenog društva", zaključili su iz Radničke partije.

Bonus video: