Zirojević: Preko 70 akata čeka, a vlast se bavi odlaganjem lokalnih izbora

"Cijenimo da ove pravne vratolomije služe samo izbjegavanju poraza vladajućih partija na predstojećim izborima i pokušaj prekrajanja izborne volje građana koja treba biti iskazana 5. decembra ove godine", naveo je Zirojević u svom saopštenju

4261 pregleda 14 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Preko 70 zakona i akata, koji su od krucijalnog značaja za životni standard građanki i građana, je u proceduri, a vladajuća većina se opredijelila da prioritet da aktu koji služi isključivo uskopartijskim interesima, kazao je portparol Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nikola Zirojević.

Zirojević je rekao da najavu predsjednika Skupštine da će u proceduru staviti zakon kojim se odlažu lokalni izbori na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici vide kao pokušaj vladajućih partija da izbjegnu "već sasvim izvjestan poraz u ovim opštinama".

"Izbori su raspisani u skladu sa zakonom, a liste će biti predate prije dana kada je planirano zasijedanje Skupštine ovim povodom. Stoga cijenimo da ove pravne vratolomije služe samo izbjegavanju poraza vladajućih partija na predstojećim izborima i pokušaj prekrajanja izborne volje građana koja treba biti iskazana 5. decembra ove godine", naveo je Zirojević u svom saopštenju.

Bonus video: