Abazović: Vjerujemo u uspjeh Crne Gore, evropski parlamentarci spremni da pruže podršku na reformskom putu

Abazović je naglasio da je Crna Gora, pored svih prepreka, postigla zavidne rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala

5258 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Evropski parlamentarci spremni su da pruže svu podršku kako bi uspio reformski put Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon sinoćne radne večere sa delegacijom Evropskog parlamenta.

Radnoj večeri su, pored ambasadorke EU u Crnoj Gori, Nj. E. Kristine Oane Pope kao domaćina i Abazovića, prisustvovali poslanici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik, Danijel Frojnd i Tajs Rojten.

Navodeći da je sa EU parlamentarcima razgovarao otvoreno, prijateljski i profesionalno o svim izazovima sa kojima se suočavamo, Abazović je istakao da je uspjeh Crne Gore važan ne samo za našu državu, nego i region, ali i Evropsku uniju.

Naglasivši važnost političkog dijaloga kao mehanizma za rješavanje političke krize i deblokade Parlamenta kao preduslova reformi koje nas očekuju u oblasti vladavine prava, Abazović je naglasio da je Crna Gora, pored svih prepreka, postigla zavidne rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala.

"Potpredsjednik Vlade je EU parlamentarce upoznao sa istorijskom zapljenom kokaina u Crnoj Gori, udarom na švercere duvana, hapšenjem vođa transnacionalnih kriminalnih klanova, ali i važnošću usvajanja Zakona o porijeklu imovine koji će se ubrzo naći u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.