Zirojević: Licemjerna parlamentarna većina, izbori u osam opština neće biti u istom danu

"Licemjerna parlamentarna većina. Znaju li vam u međunarodnoj zajednici, čijom se podrškom lažno hvalite, da se ipak neće svi lokalni izbori održati u istom danu?"

6985 pregleda 18 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nikola Zirojević je komentarišući to što je parlamentarna većina danas Skupštini predala dopune Zakona o lokalnim samoupravama kojima je predviđeno da lokalni izbori budu održani u 16 opština i Golubovcima istog dana naredne godine, kazao da se radi o "neustavnom pokušaju izbjegavanja izvjesnih poraza partija vlasti na predstojećim izborima".

"Licemjerna parlamentarna većina. Znaju li vam u međunarodnoj zajednici, čijom se podrškom lažno hvalite, da se ipak neće svi lokalni izbori održati u istom danu? Znaju li da ovim nijesu obuhvaćeni izbori u 8 od 25 opština od kojih je vlast, gle čuda, u njih 7 pobijedila", napisao je Zirojević na Tviteru.

Tvrdi i da prema informacijama koje SD dobija da na Cetinju je "i za Demokrate i za URU neizvjesno formiranje liste".

"O Petnjici da ne govorim. URA daleko od cenzusa i u Mojkovcu, Demokrate u padu. S obzirom da je stručna javnost saglasna - da ovakav zakon ne može imati retroaktivno dejstvo, predstavnici vlasti mogu samo da se nadaju da će izbjeći neminovne poraze koji će biti uvod u promjene u cijeloj Crnoj Gori", napisao je Zirojević na Tviteru.

Bonus video: