Bečić: Više nego ikada, puno mladih pokriva važne funkcije na državnom i lokalnom nivou

Bečić je istakao da važnost kontinuiteta u daljem snaženju mladih u crnogorskom društvu, koji podrazumijeva posvećenost u uključivanju mladih u procese donošenja odluka

2742 pregleda 11 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Skupština će biti konstruktivan partner u rješavanju pitanja omladinske politike, poručio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, dodajući da je važan kontinuitet u daljem snaženju mladih u crnogorskom društvu.

Iz Skupštine je saopšteno da je Bečić danas razgovarao sa predstavnicima Upravnog odbora (UO) Mreže za mlade.

Navodi se da je na sastanku zaključeno da je uključivanje mladih u društvene i političke procese, a prioritetno u procese donošenja odluka, problematika koju treba dalje i snažnije unapređivati,

„Na tom putu Skupština će biti konstruktivan partner, otvoren za saradnju na svim nivoima“, kaže se u saopštenju.

Bečić je istakao da važnost kontinuiteta u daljem snaženju mladih u crnogorskom društvu, koji podrazumijeva posvećenost u uključivanju mladih u procese donošenja odluka.

On je poručio da je opredijeljen i spreman da uvijek čuje ono što mladi govore i da potreban i snažan doprinos njihovoj borbi.

Prema njegovim riječima, više nego ikada, puno mladih ljudi pokriva važne funkcije na državnom i lokalnom nivou.

"Kucate na otvorena vrata za sve vaše inicijative, kada je Skupština u pitanju", poručio je Bečić.

Bečić je ocijenio da je strateški najvažnije i najizazovnije pitanje odlaska mladih iz države.

„Jaka država i jake institucije garant i zalog u prevazilaženju ovog problema koji predstavlja realnu prijetnju za naše društvo“, naveo je Bečić.

On je istakao da je uvijek konkretnim djelima pokazivao da mladima treba dati šansu i da vjeruje da će, kroz zajedničko djelovanje organizacije i Skupštine, biti realizovani i neki od predloženih projekata, pa je kao mogućnost najavljena realizacja projekta "Parlament mladih".

Predsjednik UO „Mreža za mlade“, Miloš Marković, istakao je da je u daljem rješavanju položaja mladih u Crnoj Gori važno pitanja mladih postaviti u fokus sadašnjice.

Marković je rekao da su mladi zamoreni aktuelnim dešavanja koja svakodnevno opterećuju sadašnjicu i dodao da je problematika poput politike zapošljavanja, eventualnih garancija koje država može da da mladima, ono što ih istinski zanima.

Kako je kazao, realizacija projekta Parlament mladih, koji bi pružio šansu da ,,kažu koji su to ključni problemi sa kojima se suočavaju i da potraže odgovore za njihovo rješavanje“.

Članica UO „Mreža za mlade“, Andrijana Radović, ocijenila je da je jedan od gorućih problema današnjice odliv kvalitetnih mladih kadrova, dodajući da je to pitanje koje treba sistemski rješavati.

Radović je ocijenila da je važno mlade uključiti u procese donošenja odluka, ne samo deklarativno, već i suštinski.

Ona je kazala da Skupštinu vide kao ključnog partnera u relizaciji planiranih zamisli.

Bonus video: