Savković Vukčević: Krivokapić, Bratić i Spajić se nadaju da će naštetiti crnogorskom identitetskom pitanju

"Krivokapić, Bratić, Spajić istovremeno pokušavaju da postepeno, korak po korak, opstruišu afirmaciju crnogorskog jezika i književnosti, kao i promociju montenegristike"

8095 pregleda 22 komentar(a)
Savković Vukčević, Foto: DPS
Savković Vukčević, Foto: DPS

Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) saopštila je danas da "udruženi poduhvat raznih ministara Vlade, da zatvore Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) – neće proći".

Ona je prozvala predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, ministarsrku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

"Akciju koju je inicirala i vodi Vesna Bratić, tako što uskraćuje redovno finansiranje Fakultetu, nastavio je Milojko Spajić, odlukom da se ukine finansiranje za tri čuvara koja su činila obezbjeđenje ove ugledne institucije", istakla je Savković Vukčević.

Ona je dodala da je "riječ jo još jednoj u nizu odluka čiji je cilj da se FCJK kazni za otpor koji pruža bezumnim potezima ove vlasti".

"Na ovaj način Krivokapić, Bratić, Spajić istovremeno pokušavaju da postepeno, korak po korak, opstruišu afirmaciju crnogorskog jezika i književnosti, kao i promociju montenegristike, nadajući se da će na taj način naštetiti crnogorskom identitetskom pitanju. Zahtijevamo od svetosavskih eksperata, da prestanu sa svojim jeftinim provokacijama i da FCJK tretiraju u skladu sa zakonom, položajem i značajem koji ova insitucija ima za državu Crnu Goru", kazala je Savković Vukčević.

Bonus video: