Demokrate formirale dva nova mjesna odbora u Pljevljima

Na sastanku je, kako su kazali iz Demokrata, izraženo nezadovoljstvo odnosom države prema Pljevljima i konstatovano je da se mora prestati sa "ignorantskim odnosom centralne vlasti" prema pljevaljskoj opštini
3 komentar(a)
Demokrate Komini Odžak, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Komini Odžak, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.11.2017. 15:10h

Demokratska Crna Gora u Opštini Pljevlja formirala je mjesne odbore u Kominima i Odžaku.

Za presjednika MO Komini izabran je Vidoje Vučinić, za potpresjednike Dragan Manović, Žarko Mišović i Darko Cmiljanić, dok je za sekretara MO izabrana Gordana Đuković.

Na sastanku je, kako su kazali iz Demokrata, izraženo nezadovoljstvo odnosom države prema Pljevljima i konstatovano je da se mora prestati sa "ignorantskim odnosom centralne vlasti" prema pljevaljskoj opštini.

"Posebno je naglašeno pitanje katastrofalnog ekološkog stanja u ovoj mjesnoj zajednici, koja zbog blizine Termoelektrane Pljevlja decenijama unazad ima ogromne probleme, dovodeći u pitanje čak i biološki opstanak stanovnika ovog kraja. Mještani Komina su prepoznati kao veliki radnici i domaćini, ali zahvaljujuci kleptokratskoj vlasti dobar dio stanovnika je doveden na rub egzistencije", navode iz Demokrata.

U Odžaku je formiran MO na čijem čelu je Semir Čuturić, dok je za potpresjednika izabran Miljan Jović, kao i sekretarka Marina Vulović.

"Analizirajuci političku situaciju u opštini, kao i na državnom nivou, prisutni su se složili da jedino Demokrate mogu prekinuti sa dosadašnjom praksom zanemarivanja Pljevalja i oživjeti depresivnu ekonomsku, ekološku i demografsku situaciju u gradu. Sa sastanka je poručeno da su mještani Odžaka, zajedno, ruku pod ruku, pravoslavci i muslimani, odlučili da kaču stop nametnutim podjelama kojima su nam decenijama mazali oči, a istovremeno punili privatne bankarske račune. Već na proljeće će se sa tom praksom prestati, jer će Demokrate činiti okosnicu sljedeće vlasti", zaključuju iz te partije.

Bonus video: