Mugoša: U sedmom pregovaračkom poglavlju već urađeno mnogo

„U izvještajima o napretku Crne Gore u prethodnim godinama, uključujući i ovogodišnji dokument, Evropska komisija je navela da imamo dobar nivo spremnosti kada je riječ o tom pravu“, naveo je Mugoša

6035 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

U sedmom pregovaračkom poglavlju, koje obuhvata pravo intelektualne svojine, mnogo toga je već urađeno, kazao je šef Radne grupe za to poglavlje Nebojša Mugoša, navodeći da očekuje da će taj proces biti uspješno završen.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Mugoša je to saopštio na današnjoj konstitutivnoj sjednici Radne grupe za sedmo pregovaračko poglavlje.

"U prethodnom periodu je aktivno rađeno na ispunjavanju završnih mjerila u sedmom pregovaračkom poglavlju, puno toga je već urađeno i očekujemo da ćemo, u periodu pred nama, ovaj proces uspješno privesti kraju“, kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao da Crna Gora pažljivo prati tendencije i buduće pravce razvoja u oblasti intelektualne svojine.

On je kazao da sprovođenje prava intelektualne svojine predstavlja poseban izazov za crnogorske institucije.

„U izvještajima o napretku Crne Gore u prethodnim godinama, uključujući i ovogodišnji dokument, Evropska komisija je navela da imamo dobar nivo spremnosti kada je riječ o tom pravu“, naveo je Mugoša.

Izvještaji, prema njegovim riječima, predstavljaju jasan pokazatelj stanja u toj oblasti, ali i ukazuju na aktivnosti koje je potrebno preduzeti kako bi se dodatno napredovalo.

„Na nama, kao članovima Radne grupe, i institucijama koje predstavljamo je da u budućem radu iskažemo posvećenost i spremnost za ispunjavanje preostalih obaveza i aktivno pristupimo njihovoj realizaciji “, rekao je Mugoša.

On je kazao da vjeruje da će članovi Radne grupe svojim znanjem, zalaganjem i odgovornim pristupom doprinijeti efikasnom ispunjavanju obaveza u tom poglavlju.

Bonus video: