SD Cetinje: Spajić da vrati obezbjeđenje zgradi FCJK

"Očigledno je, ministre Spajiću, da se ovdje ne radi ni o čemu drugom do
o političkoj igri i činjenici da vam (cjelokupnoj Vladi) smeta sve što
ima predznak “crnogorski"", kazali su iz cetinjskog odbora

2186 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Cetinjski odbor Socijaldemokrata pozvao je ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da što hitnije vrati obezbjeđenje zgradi bivšeg austrijskog poslanstva u kojoj se nalazi Fakultet za crnogorski jezik i književnost.

“Radi se, prvenstveno, o spomeniku kulture koji, bez obzira šta se u njemu nalazilo, zaslužuje zaštitu države. Činjenica da se tu nalaze upravo prostorije fakulteta samo je razlog više za nešto tako. Očigledno je, ministre Spajiću, da se ovdje ne radi ni o čemu drugom do o političkoj igri i činjenici da vam (cjelokupnoj Vladi) smeta sve što ima predznak “crnogorski”. Sasvim je jasno da ono što je započela ministarka Bratić, sada pokušavate dovršiti Vi. Ne radite to, ministre", piše u saopštenju cetinjskog SD-a.

Pozvaju Spajića da, kako kažu, ne uništava obrazovnu instituciju samo zbog toga što u sebi nosi predznak “crnogorski” i što se u njoj nalaze brojni kritičari Vlade u kojoj sjedi.

"U jedno budite uvjereni - dok je Cetinjana i Cetinja, biće i Fakulteta za crnogorski jezik i kniževnost u našem gradu. Ako treba, mi ćemo ga obezbjeđivati, bez ikakve naknade. I kad god pomislite da će vam poći za rukom da naudite ovoj instituciji, sjetite se riječi vladike Rada: “Tvrd je orah, voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi”", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: