Evo ko sve učestvuje na izborima u Mojkovcu, Cetinju i Petnjici i kakav je raspored na glasačkim listićima

Birač uvid u birački spisak može ostvariti svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka), od osam do 14 sati, na šalterima filijala Cetinja, Mojkovca i Petnjica, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)
226 pregleda 5 komentar(a)
Glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.11.2017. 10:58h

Na lokalnim izborima na Cetinju učestvovaće 10, u Petnjici osam, u Mojkovcu sedam izbornih lista, a u ovim opštinama biračko pravo ima oko 27.600 građana.

Opštinske izborne komisije u Cetinju, Petnjici i Mojkovcu utvrdile su redosljed izbornih lista na izborima koji će biti održani 26. novembra.

Na izborima na Cetinju prva lista na biračkom listiću biće "Cetinje pobjeđuje – DPS –Milo Đukanović", druga "Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede, a ne podjele", a treća "Crnogorska – Na okup Crnogorci".

"Socijaldemokrate – Dosljedno, da Prijestonica bude prva" biće četvrta na listiću, na petom "Cetinjska sloga – Socijalistička narodna partija i Liberali zajedno", na šestom "Demokratski front Cetinje – Samo složno, samo jako" (Pokret za promjene, Demokratska narodna partija i Radnička partija, Nova srpska demokratija".

"URA – Ponosno, prkosno, CETINJSKI – Filip Adžić" biće sedma na biračkom listiću, a "Stara garda Liberalnog saveza Crne Gore" na osmom.

"Pozitivna Crna Gora – Za novi život Cetinja – dr Mihailo Babić" biće na devetom mjestu na biračkom listiću, a "Socijaldemokratska partija – Da živi Cetinje" na desetom.

Na lokalnim izborima na Cetinju pravo glasa ima 14.223 građana, što je 196 manje u odnosu na prošlogodišnje izbore.

Na biračkom listiću na lokalnim izborima u Petnjici na prvom mjestu je lista "SDP Rešad Rastoder – Da živi Petnjica", na drugom "Petnjica pobjeđuje – DPS Milo Đukanović", a na trećem "Bošnjačka stranka – Dostojanstveno za Petnjicu".

Četvrta lista na biračkom listiću je "Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Petnjicu", nakon njih slijedi "Socijalistička narodna partija – Za dobro Petnjice", a na šestom mjestu je "Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele".

Na sedmom mjestu je "Bošnjačka demokratska zajednica – Za život u Bihoru", a na osmom "Pozitivna Crna Gora – Sabaheta Novalić – Pošteno".

Broj glasača u biračkom spisku u Petnjici po kome su održani prethodni izbori 16. oktobra prošle godine je 6.327, dok će ih na predstojećim lokalnim izborima biti 87 manje.

Izborna lista DPS, pod nazivom "Za naš Mojkovac! DPS – Milo Đukanović", biće prva na biračkom listiću na mojkovačkim izborima.

Pod brojem dva je "Socijalistička narodna partija Crne Gore – Za Mojkovac dostojan čovjeka".

Nakon toga slijede "Socijaldemokratska partija – Da živi Mojkovac", "Socijaldemokrate Crne Gore – Ivan Brajović – Dosljedno za Mojkovac", pa "Ura – mr Ivan Ašanin – Rad je najbolja politika – GP URA – Reforme odmah!".

Na biračkom listiću slijede liste "Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede a ne podjele" i "Demokratski front – Da radi Mojkovac (Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore i Demokratska srpska stranka)".

U biračkom spisku u Mojkovacu je 7.141 birača, što je za 65 manje u odnosu na prethodne izbore.

Birač uvid u birački spisak može ostvariti svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka), od osam do 14 sati, na šalterima filijala Cetinja, Mojkovca i Petnjica, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš). Birač može izvršiti uvid u birački spisak i direktno, preko internet portala www.biraci.me.

Bonus video: