Laketić: DPS u Mojkovcu predao listu kojom se krši Zakon o izboru odbornika i poslanika

"Uvijek je DPS imao problema sa zakonima države koju po njihovoj priči mnogo vole, što naravno jedno drugo isključuje, a i tek će imati kad se izglasa Tužilački savjet i ruka pravde konačno stigne svakoga"

6234 pregleda 4 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Kandidat za odbornika i šef Izbornog štaba GP URA u Mojkovcu Boško Laketić saopštio je da je "DPS sa svojim satelitčićima" predao listu koju je "očigledno jedva sastavio".

Laketić se pita kako su DPS, SD i LP sakupili potpise "ako nijesu mogli naći 10 žena koje bi se našle na njihovoj listi".

On je naveo da se na listi DPS, SD, LP se nalazi osam žena, odnosno 25,8 odsto od ukupne liste, čime je prekršen Zakon o izboru odbornika i poslanika, u kojem piše da se na listi mora naći najmanje 30 odsto žena.

"Sinonim za DPS u Mojkovcu su lažne diplome, pa ne čudi što te "lažne diplme" nijesu sposobne da pročitaju Zakon i da svoje nedostatke u formiranju liste ne mogu kompezovati zaobilaženjem zakonskih propisa, jer nijesu baš svi toliko naznaveni kao oni da to ne primjete. Za onog ko nije sposoban da pročita zakon možete zamisliti kako vodi i kako bi vodio opštinu. No, uvijek je DPS imao problema sa zakonima države koju po njihovoj priči mnogo vole, što naravno jedno drugo isključuje, a i tek će imati kad se izglasa Tužilački savjet i ruka pravde konačno stigne svakoga", naveo je Laketić.

On je apelovao na Opštinsku izbornu komisiju Mojkovac da ima u vidu da se "ovakva lista DPS-a ne može prihvatiti jer se njome krši Zakon o izboru odbornika i poslanika".

"Visina kulture u jednom društvu se određuje na osnovu odnosa prema ženama, pa podsjećam javnost da listu Građanskog pokreta URA u Mojkovcu čini 42 odsto žena, što je znatno više od zakonom predviđene norme i ponosni smo na tu činjenicu. Žene jesu stubovi svakog društva, svake porodice, pa i URE u Mojkovcu", zaključio je Laketić.

Bonus video: