Molčanov: Cetinje da se vrati na mapu kulturnih centara u regionu

"Kao kulturni djelatnik i neko ko je čitav svoj život posvetio muzici, ja građankama i građanima Cetinja ne mogu obećati nove fabrike, radna mjesta i povećanja plata. Ali ono što mogu obećati i za šta ću se u narednom periodu iskreno boriti i zalagati jeste da se Cetinje vrati na mapu kulturnih centara u regionu"

2363 pregleda 9 komentar(a)
Oleksej Molčanov, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Oleksej Molčanov, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Kandidat na izbornoj listi "SD-LP – Vazda dosljedni Cetinju", profesor Oleksij Molčanov, kazao je da Cetinje ima ogroman potencijal za razvoj kulture.

On je posebno apostrofira dvije koncertne sale u Prijestonici za koje tvrdi da su u posljednjih godinu dana neiskorišćene.

Olčanov je predavač na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a kako je saopšteno iz Socijaldemokrata Crne Gore, kao nestranačka ličnost odlučio je da podrži listu za lokalne izbore na Cetinju.

"Osjetio sam potrebu da konačno budem dio ovog grada u punom smislu te riječi i u ljudima koji se nalaze na ovoj listi prepoznajem kvalitet i ubijeđen sam da će sa ovim ljudima upravo kvalitet doći do izražaja u našem gradu. Kao kulturni djelatnik i neko ko je čitav svoj život posvetio muzici, ja građankama i građanima Cetinja ne mogu obećati nove fabrike, radna mjesta i povećanja plata. To ostavljam ljudima od struke. Ali ono što mogu obećati i za šta ću se u narednom periodu iskreno boriti i zalagati jeste da se Cetinje vrati na mapu kulturnih centara u regionu", rekao je Molčanov.

Dodao je i da ga boli što, kao dugogodišnji stanovnik Cetinja i čovjek koji iza sebe ima bogatu koncertnu karijeru, nije u prilici da jednu od te dvije sale dobije i u njima održi koncert.

"Ne u cilju lične promocije, jer sam kao umjetnik i kao čovjek i te kako ostvaren, već u cilju obogaćivanja kulturne ponude našeg grada i u cilju edukacije mladih Cetinjanki i Cetinjana da prepoznaju kvalitet u muzici i izgrade muzički ukus kakav i dolikuje stanovnicima grada kao što je Cetinje. Ovo je problem sa kojim se ne suočavam samo ja, već i većina mojih koleginica i kolega, dok ove dvije sale zjape prazne i u potpunosti neiskorišćene", naveo je Molčanov.

Istakao je da ga je sve ovo motivisalo da se aktivnije uključi u politiku u svom gradu.

"Upravo zato vjerujem da podrškom listi na kojoj se nalazim, Cetinjanke i Cetinjani daju glas za bolje Cetinje, za bolji životni standard u našem gradu, ali svakako i za ljude koji će dati sve od sebe da kulturni sadržaj crnogorske Prijestonice dođe do izražaja i bude značajno obogaćen", rekao je Molčanov.

Bonus video: