Na dnevnom redu parlamenta 13 tačaka

Poslanici će raspravljati dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, Đukanoviću, skidanju imuniteta poslanicima...

5874 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Skupština Crne Gore danas će početi sjednicu sa 13 tačaka dnevnog reda, među kojim su dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Dopunama, koje je predložila parlamentarne većina, predviđeno je da se lokalni izbori u 16 crnogorskih opština i Golubovcima održe istog dana naredne godine.

Na dnevnom redu su izmjene zakona o unutrašnjim poslovima, kojim se precizira izbor direktora policije, i sporta, kojim se vrše usaglašavanje tog akta sa međunarodno obavezujućim konvencijama u oblasti antidopinga.

Poslanici će raspravljati o predlogu Administrativnog odbora kojim se daje odobrenje da se protiv poslanika Petra Ivanovića može pokrenuti krivični postupak.

Poslanici će se izjasniti o predlozima Administrativnog odnora kojim se ne daje odobrenje da se protiv poslanika Dragana Krapovića, Vladana Raičevića, Milana Kneževića, Miluna Zogovića i Zdenke Popović može pokrenuti krivični postupak.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine je predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav povodom događaja na Cetinju.

Poslanici će se izjasniti o interpelacijama za pretresanje pitanja u vođenju politike u oblasti prosvjete, vanjskih poslova i poljoprivrede.

Na dnevnom redu su izbori, imenovanja i razrješenja.

Bonus video: