Saradnju sa Islandom produbljivati u svim oblastima

Predsjednici razgovarali o izazovima na planu ekonomskog oporavka nakon pandemije kovida-19 i potrebi da se kroz razmjenu iskustava iskoriste lekcije koje su obije države naučile u periodu pandemije

4715 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović izrazio je zahvalnost predsjedniku Islanda Gudniju Johanesonu za prvo priznanje nezavisnosti našoj državi i prvu ratifikaciju NATO protokola čime se, kako je kazao, potvrdila pažnja koju Island pridaje saradnji sa Crnom Gorom.

Dvojica zvaničnika sastala su se na marginama Pariskog mirovnog foruma u Francuskoj.

Iz kabineta predsjednika saopšteno je da je tokom razgovora konstatovano razumijevanje među državama koje dijele zajedničke izazove i koje, što zbog veličine, što zbog globalnih prilika, treba kontinuirano da produbljuju saradnju u svim oblastima.

Predsjednici su razgovarali i o izazovima na planu ekonomskog oporavka nakon pandemije kovida-19 i potrebi da se kroz razmjenu iskustava iskoriste lekcije koje su obije države naučile u periodu pandemije.

Johanes je pozvao Đukanovića u posjetu Islandu, uz zajedničku ocjenu da odlične bilateralne odnose treba dodatno razvijati i dopunjavati ekonomskim, kulturnim, sportskim i drugim razmjenama i saradnjom.

Đukanović je tokom večere koju je priredio predsjednik Francuske Emanuel Makron imao više kraćih susreta sa zvaničnicima iz regiona, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Bonus video: