Đurović: Značaj koji je Eskobar tokom posjete dao korupciji govori o veličini tog problema

"Vjerujemo da će ova posjeta gospodina Eskobara osvijestiti sve u vladajućoj većini o potrebama za reformama koje će imati za cilj još odlučniju borbu protiv korupcije", kazao je potpredsjednik URE

4690 pregleda 8 komentar(a)
Đurović, Foto: URA
Đurović, Foto: URA

Značaj koji je američki zvaničnik Gabrijel Eskobar dao borbi protiv korupcije tokom posjete Crnoj Gori govori u prilog tome koliko je to veliki problem za državu i njenu ekonomiju, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

Kazao je da je korupcija posljednjih 30 godina "izjedala crnogorsku ekonomiju", dovodila građane u tešku poziciju, a Crnu Goru pravila "destinacijom koju treba izbjegavati za sve ozbiljne investitore" iz Evropske unije i Sjedinjenih Država. URA je prilikom formiranja vlade bila svjesna značaja borbe protiv kriminala i korupcije i zbog toga insistirala na odlučnoj borbi kako bi se danas mogle nastaviti ekonomske reforme, dodao je.

"Građani moraju biti svjesni da su najavljene ekonomske reforme koje donose sa sobom povećanje plata bile nemoguće da je nivo kriminala i korupcije ostao na nivou proteklih godina. Minulih godina veće punjenje budžeta koje bi generisalo povećanje plata je bilo gotovo nemoguće jer su se sva sredstva iz budžeta odlivala u tajne i crne fondove mimo državne kase. Takva praksa je sada u najvećoj mjeri smanjena i samim tim stvorili su se uslovi za veće plate kao i za smanjenje opterećenja na plate za poslodavce", saopštio je Đurović.

Kazao je kako u GP URA vjeruju da će posjeta Eskobara "osvijestiti sve" u vladajućoj većini o potrebama za reformama koje će imati za cilj još odlučniju borbu protiv korupcije, a samim tim donijeti i bolje uslove života za sve građane.

Bonus video: