Bečić: Pred građankama i građanima Cetinja je put sveukupnog društvenog i ekonomskog prosperiteta

„Obilježavajući jubilej 115 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, Prijestonica Cetinje ponijela je slavni epitet tvrdog uporišta demokratije i začetka parlamentarnog života, ustanovljavujući po prvi put predstavništvo građana, Narodnu skupštinu“, navodi Bečić

5101 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, uputio je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Prijestonice Dejani Dizdar i svim građankama i građanima čestitke povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje.

"Cetinje, kao srž identitetskog bića Crne Gore i simbol državnosti, neodvojivi je dio kulturne i istorijske baštine našeg naroda.

Kroz svoju bogatu istoriju, Cetinje je iznjedrilo slavne vladare, duhovnike, vojskovođe i pjesnike, koji su svojim likom i djelom ostavili neizbrisiv trag u tradiciji države Crne Gore, na šta moramo biti ponosni.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Prijestonice Cetinje, u sebi nosi obavezu podsjećanja na slobodarsku i viteški izvojevanu pobjedu našeg naroda u borbi protiv fašizma. Na temeljima te antifašističke borbe, zaslugom Cetinjanki i Cetinjana, počiva i savremena Crna Gora, kao država koja je u potpunosti okrenuta evropskim vrijednostima“, stoji u čestitki Bečića.

„Obilježavajući jubilej 115 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, Prijestonica Cetinje ponijela je slavni epitet tvrdog uporišta demokratije i začetka parlamentarnog života, ustanovljavujući po prvi put predstavništvo građana, Narodnu skupštinu“, navodi Bečić.

On je naveo i da je uvjeren da će Cetinje „kao mjesto sa ogromnim turističkim potencijalom“, promocijom kulturnog i istorijskog nasljeđa „uspjeti da se afirmiše kao mjesto prepoznatljive, bogate i autentične turističke ponude“.

„Cijeneći nepravednu zapostavljenost u proteklim godinama i neophodnost privrednog razvitka vaše opštine, uvjeren sam da je pred građankama i građanima Cetinja put sveukupnog društvenog i ekonomskog prosperiteta, te vam u to ime još jednom srdačno čestitam Dan Prijestonice“, naveo je Bečić u čestitki.

Bonus video: