Varhelji će u ponedjeljak razgovarati s Radulovićem

Prije odvojenih sastanaka sa zapadnobalkanskim zvaničnicima, Varhelji će u ponedjeljak u Briselu učestvovati u raspravi o Zapadnom Balkanu na Savjetu EU za spoljne poslove koja će se, kako je najavljeno, fokusirati na situaciju u BiH i odnose Srbije i Kosova

3073 pregleda 1 komentar(a)
Varhelji, Foto: Luka Zeković
Varhelji, Foto: Luka Zeković

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji sastaće se naredne nedjelje sa šefovima diplomatija Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine i potpredsjednikom vlade Kosova.

Prije odvojenih sastanaka sa zapadnobalkanskim zvaničnicima, Varhelji će u ponedjeljak u Briselu učestvovati u raspravi o Zapadnom Balkanu na Savjetu EU za spoljne poslove koja će se, kako je najavljeno, fokusirati na situaciju u BiH i odnose Srbije i Kosova.

Varhelji će u ponedjeljak razgovarati sa minsitrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem i šefom crnogorske diplomatije Đorđem Radulovićem, najavljeno je na sajtu Evropske komisije.

U utorak, 16. novembra Varhelji će odvojeno primiti ministra spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija, vicepremijera Kosova Besnika Besljimija i šeficu diplomatije BiH Biseru Turković.

Bonus video: