Janković: Cetinje simbol slobode, uložiti napor da ostane simbol ljubavi

"Imajući sve to u vidu, smatram da mi kao Cetinjani imamo naročito obavezu da prema precima u očuvanju dostojanstva i gospodstva koje je oduvijek krasilo nas grad"

4562 pregleda 8 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

,,Cetinje je oduvijek bilo simbol slobode, a danas je potrebno da uložimo zajednički trud da ostane simbol ljubavi, kakav je oduvijek bio", ukazao je Slavko Šole Janković, predsjednik cetinjske URE i nosilac liste "Cetinjska URA - Može Cetinje! Može Crna Gora".

Čestitajući 13. novembar, Dan oslobođenja Prijestonice Cetinje, Janković je istakao da je njegovo oslobođenje 1944. godine imalo višestruki simbolički značaj, imajući na umu da je u okolini Cetinja zasijala prva antifašistička luča slobode u Evropi 1941, a da je Cetinje zaslugama u Drugom svjetskom ratu postao je Grad heroj i grad 49 narodnih heroja.

"Imajući sve to u vidu, smatram da mi kao Cetinjani imamo naročito obavezu da prema precima u očuvanju dostojanstva i gospodstva koje je oduvijek krasilo nas grad. Ekonomsko srozavanje grada u prošlih trideset godina izazvalo je i raznolike društvene krize, ali je na nama da djelovanjem ne dozvolimo kaljanje ugleda Prijestonice Cetinje i ličnim primjerom damo doprinos očuvanju istinskih vrijednosti koje su oduvijek krasile naš grad", zaključio je Janković.

Bonus video: