Borančić: Bar posljednja rupa na svirali kapitalnog budžeta vlasti

"Sramotan tretman grada Bara koji je u prijedlogu kapitalnog budžeta za 2022. Bar kao najveći, najmnogoljudniji i najperspektivniji grad na crnogorskom primorju, "zaslužio" posljednje mjesto po veličini ulaganja iz kapitalnog budžeta Vlade po stanovniku", navodi Borančić

2394 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Bliži se kraj godine a Vlada Crne Gore nije uložila gotovo ništa u kapitalne projekte koji su predviđeni kapitalnim budžetom za 2021., da stvar bude još komičnija, Vlada ovakvo kočenje svih ulaganja i razvoja pokušava da predstavi kao uštedu u budžetu, kazao je odbornik Liberalne partije u Skupštini Opštine Bar Ammar Borančić.

"Ipak, to im sve nije smetalo da se već sada pohvale kako će naredne godine dodatno povećati kapitalni budžet, koji ionako nizašta ne koriste. Ne lipši magarče do zelene trave, već komentarišu građani. Posebno je sramotan tretman grada Bara u prijedlogu kapitalnog budžeta za 2022. Bar kao najveći, najmnogoljudniji i najperspektivniji grad na crnogorskom primorju, "zaslužio" je posljednje mjesto po veličini ulaganja iz kapitalnog budžeta Vlade po stanovniku", navodi Borančić.

Objašnjava da su ulaganja u Bar po glavni stanovnika na nivou od 51,56 eura, dok se za prvu sljedeću opštinu, Budvu, predviđa gotovo 100 eura.

"A da ne govorim o ostalim opštinama za koje iznosi ulaganja po glavni stanovnika idu i do 2.350 eura. Dakle građani Bara su očigledno zadnja rupa na svirali ove vlasti i jasno im je stavljeno do znanja koliko vrijedi njihov bolji život i razvoj u odnosu na sve ostale u državi", smatra Borančić i dodaje da se ovim nastavlja loša praksa pokušaja potpune marginalizacije Bara i ostavljanja lokalne uprave na cjedilu da se sama snalazi i ulaže sredstva i u ono što je njena obaveza i u ono što je obaveza Vlade.

"Umjesto da država pomogne razvoj Bara, ona je samo kočnica pa čak i sopstvene obaveze odugovlači, možda čekajući neku predizbornu kampanju, dok građani čekaju i trpe. Uvjeren sam da će na ovakvu podcjenjivačku politiku Vlada dobiti jasan odgovor od građana Bara vrlo brzo", zaključio je Borančić.

Bonus video: