Krivokapić 18. i 19. novembra u Strazburu

Posjeta Krivokapića Savjetu Evrope, kako piše u platformi, će biti prilika za susrete na najvišem nivou, kojima će se osnažiti politički kontakti i unaprijediti saradnja između Crne Gore i Savjeta Evrope

8056 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Premijer Zdravko Krivokapić boraviće 18. i 19. novembra u Strazburu, gdje će posjetiti Savjet Evrope.

Posjeta Krivokapića Savjetu Evrope, kako piše u platformi, će biti prilika za susrete na najvišem nivou, kojima će se osnažiti politički kontakti i unaprijediti saradnja između Crne Gore i Savjeta Evrope.

"Susreti će poslužiti da se potvrdi posvećenost Crne Gore da nastavi da bude odgovorna i pouzdana članica Savjeta Evrope, koja će ostati dosljednja u ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u Organizaciji, odnosno ciljevima i standardima Organizacije. Posjeta će takođe biti prilika da se izrazi podrška naporima Savjeta Evrope u promovisanju i unapređenju demokratskih vrijednosti i vladavine prava u cilju efikasnog suočavanja sa tradicionalnim ali i modernim izazovima, kao i da se afirmiše da je za Crnu Goru saradnja sa Savjetom Evrope i dostizanje evropskih standarda od krucijalnog značaja kako u kontekstu unutrašnjih reformi i dalje demokratizacije društva, tako i za dalji napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji", navodi se u predlog platforme za posjetu Krivokapića Savjetu Evrope.

U delegaciji će pored Krivokapića, biti otpravnik poslova u Stalnoj misiji Crne Gore pri Savjetu Evropu Violeta Berišaj, šefica Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović, savjetnica predsjednika Vlade za vanjsku politiku Vanja Radević, savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja Ivan Šikmanović, savjetnik predsjednika Vlade – rukovodilac Službe za odnose s javnošću Nikola Zečević i državni sekretar Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Bojan Božović.

Savjet Evrope (SE) je najstarija panevropska organizacija osnovana 1949. godine sa ciljem promovisanja demokratije, zaštite i promocije ljudskih prava i obezbjeđivanja vladavine prava u državama članicama.

Organizaciju, čije je sjedište u Strazburu, čini 47 zemalja članica.

Generalna sekretarka Savjeta Evrope je Marija Pejčinović Burić.

Bonus video: