SDP: Za Savjetovalište za dijabetes mogao bi se iskoristiti prostor u staroj Bolnici Danilo I na Cetinju

"Predavanje je održala dr Ksenija Vušurović sa posebnim osvrtom na život sa dijabetesom i kako prevazići svakodnevne poteškoće u vezi sa tim"

2979 pregleda 1 komentar(a)
Sa predavanja, Foto: SDP
Sa predavanja, Foto: SDP

Za Savjetovalište za dijabetes mogao bi se iskoristiti prostor u staroj Bolnici Danilo I na Cetinju, jedan je od zaključaka predavanja koji je organizovao Forum žena Socijaldemokratske partije (SDP).

Iz SDP je saopšteno da je Forum žena te partije realizovao predavanje povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa.

"Predavanje je održala dr Ksenija Vušurović sa posebnim osvrtom na život sa dijabetesom i kako prevazići svakodnevne poteškoće u vezi sa tim. Veliko prisustvo naših sugrađana i interesovanje za ovu temu jasan je pokazatelj da se ovom pitanju kao društvo moramo posvetiti ozbiljnije. Jedan od zakjučaka je da se konačno pokrene rad Savjetovališta za dijabetes koje sada postoji samo na papiru. Za tu namjenu bi se mogao iskoristiti prostor u staroj Bolnici Danilo I, koji bi mogao biti iskorišćen i u svrhu Savjetovalište za dijabetes, ali i kao savjetovalište za neke druge bolesti kojima se od početka korona krize puno manje bavimo, zanemarujući koliko edukacija znači u preventivi i kasnijem liječenjem", ističe se u saopštenju SDP.

Bonus video: