Opozicija u Mojkovcu optužila DPS za "izborni inženjering"

"Objavićemo spiskove svih ad hoc stanovnika Mojkovca koji se ovih dana prijavljuju radi glasanja i hoće da kroje sudbinu nama koji smo je vezali za naš grad", navodi se u saopštenju

6787 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Opozicione partije u Mojkovcu optužile su Demokratsku partiju socijalista (DPS) za "izborni inženjering", tvrdeći da ta partija određenom broju građana pokušava promijeniti mjesto prebivališta, kako bi imali pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima u toj opštini.

"Vlast DPS u Mojkovcu se nalazi na izdisaju, prognoze koje daju građani Mojkovca nijesu optimistične po 'bolesnika', jer gubitak vlasti DPS-a je neminovan. Iz tog razloga svjesni da im nema spasa i da su im dani odbrojani pokušavaju izbornim inžinjeringom, poput današnje mini autobuske ekskurzije iz Nikšića, da udahnu sebi makar još tračak nade da u Mojkovcu mogu biti spašeni, i to prebacivanjem mjesta prebivališta raznih Tokovića, Magočevića, Džihića, Martana, Bećirbašića i ostalih Globarevića. Pitamo sve građane Mojkovca da li su ikad čuli za ova prezimena u svom komšiluku i trebali oni zajedno sa DPS-om da odlučuju o sudbini Mojkovca", navodi se u saopštenju mojkovačkog odbora Građanskog pokreta URA, tamošnjeg odbora Demokrata, koalicije "Za budućnost Mojkovca", grupe građana "Ne damo Mojkovac" i mojkovačke Ujedinjene Crne Gore, a koje je medijima dostavila URA.

Poručili su da DPS-u "ovo neće proći".

opozicija Mojkovac
foto: URA

"O svemu ovome smo obavijestili nadležne organe koji će narednih dana sprovesti preventivne mjere i spriječiti obesmišljavanje demokratije u Mojkovcu! Takođe, sjutra će biti obavješteni i ambasada Evropske unije u Crnoj Gori, kao i kancelarija OEBS-a. Objavićemo i spiskove svih ad hoc stanovnika Mojkovca koji se ovih dana prijavljuju radi glasanja i hoće da kroje sudbinu nama koji smo je vezali za naš grad. Na kraju, pozivamo Mojkovčane da se odupru ovoj anarhiji DPS-a da se jedinstveno odupremo i izrazimo građansku hrabrost i dostojanstvo kakvo Mojkovac nosi kroz istoriju sa ponosom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: