abazović sa šeficom misije oebs-a

Vag: Čestitke Vladi na opredijeljenosti u borbi protiv transnacionalnog i organizovanog kriminala

Abazović je kazao da je do pravde izuzetno dugačak put, kao i da bi njime "mnogo brže išli da imamo funkcionalnije institucije Sistema"

4203 pregleda 1 komentar(a)
Vag i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Vag i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Novoimenovana šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag čestitala je vicepremijeru Dritanu Abazoviću na opredijeljenosti Vlade u borbi protiv transnacionalnog i organizovanog kriminala, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

To se, kako je kazala, pokazalo i zapljenom 1,4 tona kokaina u Luci Bar. „Snažno smo angažovani da podržimo Crnu Goru u nastavku ovih dobrih napora“, poručila je ambasadorka Vag.

Abazović je na održanom sastanku kazao da je do pravde izuzetno dugačak put, kao i da bi njime "mnogo brže išli da imamo funkcionalnije institucije Sistema". Istakao je da je ponosan na rezultate ostvarene tokom proteklih godinu dana.

Poželivši dobrodošlicu novoj šefici misije, Abazović se zahvalio na čestitkama i podršci koju OEBS godinama pruža insitucijama države Crne Gore.

Govoreći o ljudskim pravima i slobodama u Crnoj Gori, istakao je da je država Crna Gora mnogo uradila u jačanju rodne ravnopravnosti i prava LGBT osoba. U tom smislu, izrazio je nadu da će se nastaviti saradnja OEBS-a i crnogorskih institucija Sistema, prvenstveno Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Vag je, kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, zahvalila Abazoviću na snažnoj saradnji sa Misijom, posebno na njegovoj konstruktivnoj ulozi u obezbjeđivanju podrške Vlade u implementaciji projekta praćenja suđenja, čiji je cilj da podrži efikasnije sprovođenje pravde u slučajevima organizovanog kriminala i korupcije i jačanje vladavine prava.

„Integrisanje rodnih pitanja jedan je od prioriteta OEBS-a“, kazala je Vag i pohvalila Vladu, kako je saopšteno, za napore u usvajanju Nacionalne strategije rodne ravnopravnosti 2021-2025 sa Akcionim planom za 2021-2022.