u prostorijama MUP-a

Opozicija u Mojkovcu danas onemogućavala prijavu prebivališta

To su učinili, kako je „Vijestima“ kazao nosilac izborne liste GP URA Ivan Ašanin, zbog „velikog fiktivnog priliva birača, koji se prijavljuju na fiktivne adrese u Mojkovcu ovih dana“

36602 pregleda 84 komentar(a)
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Predstavnici izbornih lista Građanskog pokreta URA, Demokrata, koalicije "Za budućnost Mojkovca", Grupe građana "Ne damo Mojkovac" i Ujedinjene Crne Gore od osam do 14 sati danas su onemogućavali prijavu prebivališta građanima u prostorijama MUP-a u tom gradu.

To su učinili, kako je „Vijestima“ kazao nosilac izborne liste GP URA Ivan Ašanin, zbog „velikog fiktivnog priliva birača, koji se prijavljuju na fiktivne adrese u Mojkovcu ovih dana“. Samo tokom jučerašnjeg dana, tvrdi on, na taj način prijavljeno je 30 osoba.

„Na ovaj način se odupiremo zloupotrebama, koje su spremni jurišnici Veselina Veljovića da sprovedu i političkim inženjeringom da promijeni volju birača. Veoma smo odlučni i ne idemo iz prostorija MUP-a dok ne zaustavimo ovu strašnu zloupotrebu i neviđenu priču koja se odigrava u Mojkovcu. Poruka građanima je da se svi zajedno odupremo ovakvim zloupotrebama“, kazao je on.

Prema riječima Ašanina, u prostorijama MUP-a predstavnici izbornih lista biće i sjutra, to jest, sve dok se ne obustavi primanje zahtjeva.

Predstavnici pet izbornih lista danas su se obratili i ministru policije Sergeju Sekuloviću. Od njega tražespisak sa imenima,prezimenima i adresov svih koji su se prijavili u Mojkovcu od dana raspisivanja izbora. Traže i retroaktivnu terensku provjeru prebivališta tih osoba.

Najavljuju da će sa svime upoznati i kacelarije EU i OEBS-a.