Radunović: Rukometašice odane diktatoru kao u doba Hitlera; Radičević: Da ustanete kad nas spomenete

Bulatović rekla da su rukometašice uspjele da ujedine "sve Crnogorce na svijetu"

20168 pregleda 116 komentar(a)
Radunović, Foto: Boris Pejović
Radunović, Foto: Boris Pejović

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore imala je vrhunske sportske rezultate i na tome im treba čestitati, ali je ta selekcija dala i veliki doprinos da podjele u Crnoj Gori budu veće, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

"Bile ste voljni saučesnik u promovisanju diktature. Nažalost, po tome ćete bile upamćene, više nego po sportskim uspjesima", objavio je Radunović danas na Fejsbuku.

Dio javnosti osudio je njegovu jučerašnju izjavu u parlamentu, kada je žensku rukometnu reprezentaciju nazvao "DPS reprezentacijom", kazavši da su se "iživljavale van terena, u političkom smislu, u odnosu na protivnike DPS-a".

"Stvarno skandal! Kako mi je uopšte palo napamet da su 'zlatne lavice' DPS agitatorke? Vjerovatno sam jedini čovjek u Crnoj Gori koji je to zaključio… A, sad ozbiljno… Vjerovatno od vremena kada su sportisti u Njemačkoj salutirali Fireru, nije bilo sličnog primjera odanosti diktatoru i njegovim političkim potrebama. Pjevale su, oblačile majice s propagandnim porukama, fotografisale se za bilborde, pravile performanse na parketu prije ili poslije mečeva… A, država je sipala šakom i kapom. Iako u cijeloj zemlji ima samo nekoliko ženskih rukometnih klubova, bile su među najbolje plaćenim igračicama u Evropi", naveo je Radunović na Fejsbuku.

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Janović kazao je juče u parlamentu da Radunovićeve teške kvalifikacije na račun sportista samo pokazuju "koliko on ne zna ništa".

"Reći za igračice koje su bile među najboljim na svijetu da su one DPS reprezentacija, to znači da vi ne znate ništa o tome, jer za reprezentaciju igraju samo najbolji. Probajte Vi da budete najbolji na svijetu u nečemu, možda ste mogli jedino po godinama provedenim u opoziciji", rekao je Janović.

Povodom izjave poslanika DF-a oglasile su se i rukometašice Jovanka Radičević i Katarina Bulatović.

“Kada pričate o rukometašicama, treba da ustanete! To što smo mi uradili za Crnu Goru i način na koji se borimo za nju, Vi samo možete da gledate i učite od nas”, objavila je Radičević na Tviteru.

Bulatović je rekla da su rukometašice uspjele da ujedine "sve Crnogorce na svijetu".

“Biti sportista i predstavljati svoju zemlju širom svijeta je nešto najljepše što jedna mlada osoba može da poželi, a donijeti najsjajnija sportska odličja u domovinu i usrećiti svoj narod, barem na tren, je nešto neprocjenjivo. Nama je to uspjelo nekoliko puta”.

Uspjele smo da ujedinimo sve Crnogorce na svijetu, da svima srca kucaju kao jedno. I to će ostati zapisano za sva vremena. Isto tako će ostati zapisano retoričko pitanje jednog, večito nespremnog, sa klupe za rezervne igrače: 'A šta ako nečija razmažena ćerka prijavi silovanje?' Neko nikad ne poraste, neko ne odraste, a neko ne doraste", objavila je ona na Tviteru.

Poručila je da će istorija neke osobe pamtiti po "izrečenim glupostima i pripejd patriotizmu".

"Još od antičke Grčke, koliko traje duh olimpizma, opšte je pravilo - dok traju Igre ratovi prestaju. Slave se podvizi i nadljudski napori ambasadora mira da svojim pobedama pronesu slavu svoje zemlje. Od kad je sportskih nadmetanja svako dobronameran raduje se uspesima reprezentacije svoje zemlje i slavi dostizanje nebeskih visina kao svoj uspjeh, a oni kojima je čovjek koji je nanio najviše zla čovječanstvu prva asocijacija u svemu i koji hipnotisano gledaju u svog idejnog vođu sa kojim sanjaju hegemone snove, očigledno nisu dovoljno dobro shvatili poruku sporta i misiju sportista. Neki ćemo biti upamćeni kao najsvetlije zvijezde na nebu Crne Gore, a neki ćete se pamtiti po izrečenim glupostima i pripejd patriotizmu", navela je Bulatović.

Bonus video: