"rukovodioci lokalne samouprave pribjegli jeftinom populizmu"

Jokić: Nije bitno ko je predlagač, interesi građana Berana nam moraju biti na prvom mjestu

"Iz skupštinskog materijala se vidi da je predložen identičan prijedlog odluke koji smo mi uputili u skupštinsku proceduru, a nakon toga lider ove koalicije koja broji svoje posljednje dane, potpomognut lokalnim medijima koji su sve samo ne nezavisni, ističe važnost donošenja ove odluke i brigu lokalne samouprave za ciljnu grupu iste", kazao je Jokić

3139 pregleda 2 komentar(a)
Jokić, Foto: DPS
Jokić, Foto: DPS

U dnevni red predstojeće sjednice Skupštine opštine Berane uvršten je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnim davanjima, a rukovodioci lokalne samouprave su pribjegli jeftinom populizmu, i to u susret sve bližim lokalnim i vanrednim parlamentarnim izborima.

To je saopštio odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u SO Berane Branislav Jokić, podsjećajući da je u pripremi prethodne sjednice SO Berane Klub odbornika Demokratske partije socijalista takav predlog odluke dao u skupštinsku proceduru, "željeći da doprinese afirmaciji porodice i porastu nataliteta u našem gradu".

Prema njegovim riječima, "zbog partijskih sujeta" od strane odbornika parlamentarne većine (Zdravo Berane – Demokrate), naišli su na nerazumijevanje i nedostatak političkog kapaciteta da se ovaj prijedlog odluke uvrsti u dnevni red i u krajnjem usvoji.

O takvom dešavanju, dodaje Jokić, obavijestili su sugrađane saopštenjem nakon sjednice, a opravdanost njihovih argumenata potvrđuju zapisnici sa skupštinskih odbora, a potom i sa same sjednice, "gdje su se odbornici parlamentarne većine negativno izjasnili o pomenutom prijedlogu odluke".

"Par mjeseci kasnije, kada se ova „složna“ družina konačno usaglasila da sazove sjednicu Skupštine opštine, za koju ni sami sigurni nijesu da će se održati, pribjegli su plagiranju i populizmu. Iz skupštinskog materijala se vidi da je predložen identičan prijedlog odluke koji smo mi uputili u skupštinsku proceduru, a nakon toga lider ove koalicije koja broji svoje posljednje dane, potpomognut lokalnim medijima koji su sve samo ne nezavisni, ističe važnost donošenja ove odluke i brigu lokalne samouprave za ciljnu grupu iste. Jeftino, licemjerno i žalosno", kazao je Jokić.

Kako navodi, "zbog jednog se radujem, konačno ste priznali da kopiranjem težite da budete kao mi, ali na vašu žalost zbog toga što ste daleko manje kreativniji i mnogo nesuperiorniji u odnosu na nas, uvijek ćete ostati u velikom zaostatku za Demokratskom partijom socijalista".

"Preporučujem vam da se ukoliko želite da budete bolji, okrenete više javnom interesu i dobrobiti građana Berana, nego ličnim interesima zbog kojih jedva sazovete i održite poneku sjednicu lokalnog parlamenta", naveo je Jokić u svom saopštenju.