Raković: Da iskorijenimo praksu praznih obećanja i vratimo Prijestonici status kakav zaslužuje

"Promovišući značaj crnogorske Prijestonice za državu Crnu Goru, nastavićemo i u narednom periodu da insistiranjem na realizaciji ovakvih i sličnih projekata, ali i pružanjem snažne podrške budemo u službi interesa našeg grad", kazao je on

1960 pregleda 5 komentar(a)
Raković, Foto: Demokrate
Raković, Foto: Demokrate

Svjedoci smo svih ovih prethodnih godina (ne)rada lokalne vlasti u Prijestonici, zasnovanog na principu obećano-neispunjeno, pa tako ni najava o preseljenju Ministarstva vanjskih poslova, Istorijskog instituta i Ustavnog suda na Cetinju, do danas nije realizovana, a zgrada bivšeg ruskog poslanstva u kojoj je trebalo biti sjedište Ministarstva još uvijek nije stavljena u funkciju.

To je saopštio kandidat za odbornika Demokrata na Cetinju Balša Raković i podsjetio na zakonsku obavezu da taj projekat bude realizovan.

Kako je pojasnio, Zakonom o Prijestonici, tačnije članom 9 ovog Zakona između ostalog propisano je da se sjedišta Ministarstva nadležnog za vanjske poslove, Istorijskog instituta i Ustavnog suda nalaze na Cetinju.

Zbog svega gore navedenog, istakao je Raković, u prethodnom periodu su "preduzeli niz aktivnosti u cilju rješavanja tog pitanja i konačnog stavljanja u funkciju prostora namijenjenog za sjedište Ministarstva vanjskih poslova".

"Promovišući značaj crnogorske Prijestonice za državu Crnu Goru, nastavićemo i u narednom periodu da insistiranjem na realizaciji ovakvih i sličnih projekata, ali i pružanjem snažne podrške budemo u službi interesa našeg grada. Biće to prilika da sad već odlazeća vlast iz opozicionih klupa posmatra kako se za svega par mjeseci realizuje ono što su oni obećavali godinama", saopštio je Raković.

Raković ističe i da će u cilju vraćanja statusa Prijestonici koji ona zaslužuje, zahtijevati da se ubuduće svi prijemi državnog karaktera, od prijema povodom susreta ministra vanjskih poslova sa ambasadorima nakon njihovog predavanja akreditiva predsjedniku države, prijema povodom proslave Dana nezavisnosti, Dana državnosti i povodom svih drugih datuma i događaja od izuzetnog značaja za Crnu Goru održavaju na Cetinju.

"Neće više svi putevi voditi van Cetinja!", kazao je on.

Bonus video: