Mugoša podnio 10 amandmana na Predlog Deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje

U saopštenju se navodi da kroz amandmansko djelovanje, Mugoša predlaže da se u tekstu Deklaracije i preporuka POSP-a navede "činjenica da su neslaganja izvršne i zakonodavne vlasti usporila reformski rad"

2776 pregleda 3 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša podnio je 10 amandmana na Predlog Deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije (EU) i Crne Gore, saopšteno je iz SD.

U saopštenju se dodaje da kroz amandmansko djelovanje, Mugoša predlaže da se u tekstu Deklaracije i preporuka POSP-a navede "činjenica da su neslaganja izvršne i zakonodavne vlasti usporila reformski rad".

"Takođe, predlaže da se doda nova tačka koja glasi: "Poziva na široki politički konsenzus oko imenovanja članova Tužilačkog savjeta, koji je ključan za sprječavanje politizacije savjeta i neprimjereni politički uticaj na njega." U više amandmana poslanik SD-a Boris Mugoša predlaže da se ispred riječi dijalog dodaju riječi "širok međupartijski", odnosno da se dodaju riječi "međupartijski konsenzus". U dijelu koji se odnosi na ljudska prava, amandmanom poslanika SD-a se predlaže da se nakon riječi pozivajući na adekvatnu primjenu zakona o partnerstvu lica istog pola ne stavlja tačka nego dodaju riječi "koja podrazumijeva i neophodnost usaglašavanja drugih zakona sa navedenim zakonom". U jednom od amandmana Mugoša predlaže da se dodaju riječi "izražava zabrinutost zbog visoke stope nezaposlenosti, izražene nelikvidnosti privrede i značajnog rasta cijena životnih namirnica i goriva"", piše u saoptenju SD.

Iz te partije su kazali da na kraju, Mugoša predlaže da se doda posebna tačka koja glasi: "Izražava zabrinutost zbog epidemiološke situacije, ukazuje na potrebu da visoki funkcioneri svojim primjerom pokažu važnost vakcinacije i poštovanja epidemioloških mjera i poziva nadležne da intenziviraju kampanju za imunizaciju, sa posebnim fokusom na mlađu populaciju."

Bonus video: