Marković: Cetinje mora biti grad sa bogatim kulturnim sadržajima

"Svjesni činjenice da je za grad kao što je Cetinje, za sve njegove stanovnike, kulturni život visoko na listi prioriteta, zalagaćemo se za jačanje kulturnog identiteta, a kroz prostorne i razvojne planove obnovićemo prirodnu i kulturnu baštinu"

1954 pregleda 12 komentar(a)
Stanko-Ćano Marković, Foto: Socijaldemokrate
Stanko-Ćano Marković, Foto: Socijaldemokrate

Koalicija "SD-LP - vazda dosljedni Cetinju" zalagaće se za obogaćivanje kulturne ponude crnogorske Prijestonice, jer Cetinje mora biti grad sa bogatim kulturnim sadržajima, kazao je kandidat za odbornika sa ove liste Stanko-Ćano Marković.

"Svjesni činjenice da je za grad kao što je Cetinje, za sve njegove stanovnike, kulturni život visoko na listi prioriteta, zalagaćemo se za jačanje kulturnog identiteta, a kroz prostorne i razvojne planove obnovićemo prirodnu i kulturnu baštinu. Pružaćemo podršku kulturnim programima i sadržajima, podsticati istraživanja na području kulturne baštine", rekao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Socijaldemokrata, naveo da veliki potencijal vide u studentima umjetničkih fakultetskih jedinica koji studiraju na Cetinju, kao i još boljoj saradnji sa FKCJ.

"Umjetnici, stvaraoci, kao i svi oni koji uživaju u njihovom umijeću, zahtijevaju adekvatan ambijent. Skoro je usvojen Plan programa razvoja kulture 2022-2026. kao strateški dokument kojim planiramo, između ostalog, renoviranje i rekonstrukciju objekata u gradskom i seoskom području, koje su u vlasništvu grada ili mjesnih zajednica (stare škole, zadružni domovi), koji bi služili kao rezidencijalni objekti za smještaj i rad mladih, umjetnika, domaćih i stranih”, rekao je Marković.

Bonus video: