SNP: Napadi na Talović i Pojatića nas vraćaju u neka vremena za koja smo mislili da su davno prošla

"Posebno je žalosno što je napadnuta civilna aktivistkinja i što se to desilo baš u Pljevljima, koja su vjekovima bila primjer skladnog suživota pripadnika različitih nacija i religija"

1812 pregleda 3 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je danas da "osuđuje jučerašnji napad na aktivistkinju Sigurne ženske kuće Sabinu Talović i izvršnog direktora Umjetničke galerije "Vitomir Srbljanović" Belisa Pojatića".

Policija je juče u Pljevljima uhapsila Zorislava Lekovića (52) zbog sumnje da je napao aktivistkinju Sigurne ženske kuće Sabinu Talović i izvršnog direktora Umjetničke galerije "Vitomir Srbljanović" Belisa Pojatića.

"Napadi ovakve vrste nikome ne mogu donijeti dobro i samo nas vraćaju u neka vremena za koja smo mislili da su davno prošla. Od tada je Crna Gora napredovala i odmakla daleko na evropskom putu, pa se ovakvi incidenti više ne smiju dešavati ni opravdavati. Posebno je žalosno što je napadnuta civilna aktivistkinja i što se to desilo baš u Pljevljima, koja su vjekovima bila primjer skladnog suživota pripadnika različitih nacija i religija", ističe se u saopštenju SNP.

Iz te partije su dodali da "Pljevlja moraju i dalje biti poznata po dobrim i pozitivnim stvarima, kojih ima puno: od istorije, tradicije, kulture, do mnogo puta dokazanih iskrenih prijateljstava pripadnika svih vjeroispovijesti".

"Zato se ovakvim pojavama mora odlučno stati na put", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: