DPS: Pljevlja će ostati grad tolerancije i međusobnog uvažavanja

"Dolazak nove vlasti zapalio je plamen mržnje, zato je na njoj glavna odgovornost da ga ugasi i obezbijedi mir za sve građane Pljevalja", poručuju iz DPS-a

2606 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Pljevlja su bila i ostaće grad tolerancije i međusobnog uvažavanja, poručili su iz tamošnjeg odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Učestali incidenti na nacionalnoj osnovi u Pljevljima svjedoče o mržnji koja može da preplavi naš grad. Naša opština bila je primjer međunacionalnog i međuetničkog sklada i mora tako da ostane. Ekonomski razvoj, prosperitet i standard su teme ovog doba, a mržnja nas vodi u nazadovanje po svim osnovama. Ne želimo takva Pljevlja! Zato svaki incident mora da bude procesuiran, a počinilac kažnjen. Dolazak nove vlasti zapalio je plamen mržnje, zato je na njoj glavna odgovornost da ga ugasi i obezbijedi mir za sve građane Pljevalja", navodi se u saopštenju.

Kazali su da su juče iz Pljevalja poslate poražavajuće poruke.

"Njima je upaljen još jedan alarm zajednici da je obaveza svakog društveno-političkog subjekta da reaguje i podigne glas protiv svake vrste nasilja, diskriminacije i netolerancije. Nasuprot takvim porukama, iz Pljevalja su tokom proteklih dva dana upućivane i brojne poruke razumijevanja, prijateljstva i multietničkog sklada, sve u sklopu obilježavanja Dana opštine. Susreti sa prijateljskim i pobratimskim gradovima iz cijelog regiona: Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske, upravo su značili podsjećanja na neraskidivu povezanost. Pljevlja su bila i moraju ostati grad tolerancije i međusobnog uvažavanja", zaključuju iz pljevaljskog odbora DPS-a.

Bonus video: