DPS Prijestonice: Nastavlja se predizborna demagogija Demokrata, lokalna uprava unaprijedila i sportsku infrastrukturu

"Lokalna uprava je u prethodnom periodu započela izgradnju gradskog stadiona vrijednog gotovo devet miliona eura i pomoćnog terena za fudbal sa hibridnom travom vrijednog 500 hiljada eura. Rekonstruisana su igrališta u naseljima Kongo, IV jul, Diviziji, ali i dvorištima škole, vrtićima, parkovima. Vrijednost ovih radova bila je veća od 300 hiljada eura", navodi se u njihovom saopštenju

2637 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Sigurni smo da na Cetinju demagozi sa crvenim kravatama nikada neće odlučivati o sportu i budućnosti sportista, ali ih prije svega upućujemo da se pozabave predizbornim obećanjima iz Berana koja su na isti način pokušali zloupotrijebiti u predizborne svrhe. Riješite prvo probleme u gradovima gdje vršite vlast i gdje ništa nijeste ispunili.

To su saopštili iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice reagovajući na navode kandidata za odbornika Demokrata u Prijestonici Bobana Krsteva, koji je kazao da je "sport na Cetinju odavno spao na niske grane", a da je to "pokazatelj odnosa DPS-a i prema sportu i prema sportistima".

"Predstavnici Srpske pravoslavne crkve u liku lokalnih Demokrata, u svom posljednjem demagoškom nastupu, posredstvom linijskog fudbalskog sudije, saopštiše da će riješiti sve probleme cetinjskog sporta. Demagozi dobro znaju da se nikada na Cetinju nije uložilo sredstava u sportsku infrastrukturu kao posljednje četiri godine. Lokalna uprava je u prethodnom periodu započela izgradnju gradskog stadiona vrijednog gotovo devet miliona eura i pomoćnog terena za fudbal sa hibridnom travom vrijednog 500 hiljada eura. Rekonstruisana su igrališta u naseljima Kongo, IV jul, Diviziji, ali i dvorištima škole, vrtićima, parkovima. Vrijednost ovih radova bila je veća od 300 hiljada eura", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da "na žalost nijesmo uspjeli započeti realizaciju izgradnje sportske hale, jer je zavisila od izmjene planskog dokumenta DUP „Zona sporta“ i potrebnog povećanja kapaciteta – broja gledalaca"

"Da pojasnimo demagozima i ekspertima SPC-a - po postojećem planskom dokumentu maksimalna površina u osnovi planirane hale za male sportove iznosi 2.500 m2, na kojoj je planiran kapacitet od 1.000 posjetilaca (mjesta). Kako je za potrebe Cetinja, razvoja sporta i sportskih organizacija, u cilju odigravanja SEHA i ABA lige, neophodno planirati salu od minimum 2.000 mjesta, to podrazumijeva izmjenu navedenog planskog dokumenta. Zato je Prijestonica Cetinje podnijela zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma za izmjenu plana, kao i više urgencija, ali do sada nije bilo odgovora. Zašto iz Ministarstva ćute i blokiraju izgradnju nove sportske dvorane trebalo bi da nam odgovor daju upravo demagozi sa crvenim kravatama čija partija vrši vlast na državnom nivou", naveli su oni.

U svom saopštenju pišu i da "ubuduće, preporučujemo vam da ne izigravate eksperte i pokušavate plasirati prazna predizborna obećanja, već da stvari nazovete pravim imenom - osvetom državne vlasti Cetinju i njegovim građanima"

Bonus video: