"mehanizam za veću distribuciju pravde"

Adžić: Nakon usvajanja Zakona prvo ispitati porijeklo imovine funkcionera URE

On je pozvao i ohrabrio kolege poslanike iz vlasti i opozicije da daju doprinos usvajanju ovog zakonskog rješenja, ne štiteći interes pojedinaca i grupa koje su se nelegalno bogatile

13133 pregleda 26 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Kada dođe do primjene zakona o porijeklu imovine pozivam da ona krene od funkcionera Građanskog pokreta URA, saopštio je potpredsjednik tog Građanskog pokreta Filip Adžić.

"Ovo ponavljamo više puta. Time ćemo jasno pokazati da Zakon neće biti mehanizam za borbu protiv političkih neistomišljenika, već će biti mehanizam za veću distribuciju pravde i biti usmjeren protiv ljudi koji su nelegalno sticali imovinu", kazao je on na Okruglom stolu povodom Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Adžić je ukazao da je Zakon o porijeklu imovine ključni dokument koji će dati mogućnost da Crna Gora odblokira proces pristupanja Evropskoj uniji, kao i da počnemo sa jačom borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je pozvao i ohrabrio kolege poslanike iz vlasti i opozicije da daju doprinos usvajanju ovog zakonskog rješenja, ne štiteći interes pojedinaca i grupa koje su se nelegalno bogatile.

"Dolazim iz partije koja duži niz godina insistira na usvajanju ovog zakonskog rješenja, a koja od 2018. godine intezivno radi na njegovoj izradi. Posebno se radujem skorijem usvajanju ovog zakonskog rješenja, očekujući da će u Skupštini biti jednoglasno usvojen", kazao je Adžić.