Bogdanović: Stagnacija u procesu integracija znak upozorenja

„Bogdanović je istakao da DPS, kao pojedinačno najjača stranka u Crnoj Gori, ostaje dosljedan partner svih aktera koji podržavaju proevropsku politiku“, navodi se u saopštenju

2338 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Stagnacija u procesu evropskih integracija znak je upozorenja za sve aktere koji žele stabilnu i prosperitetnu Crnu Goru, kazao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović.

On je danas razgovarao sa šeficom delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.

Iz DPS-a je saopšteno da su Bogdanović i Popa razgovarali o aktuelnim političkim procesima i dešavanjima koja su obilježila skoro godinu od smjene vlasti u Crnoj Gori.

Bogdanović je kazao da DPS ostaje ključni promoter evropskih vrijednosti.

„On je dodao da je u proteklih godinu DPS potvrdio demokratski kapacitet i u ulozi opozicije pokazao svoj konstruktivan i dominantan status ključnog aktera koji beskompromisno ostaje privržen interesima građanskog i modernog crnogorskog društva“, kaže se u saopštenju.

Bogdanović je ukazao na procese partijske reforme DPS-a koja je u završnoj fazi i koja, prema njegovim riječima, treba da rezultira kvalitetnim modelima rada i ponudama koje će biti u pravcu rješavanja pitanja koja opterećuju građane.

On je rekao da očekuje da će se benefiti tog procesa pokazati i na predstojećim izborima u tri opštine.

„Bogdanović je istakao da DPS, kao pojedinačno najjača stranka u Crnoj Gori, ostaje dosljedan partner svih aktera koji podržavaju proevropsku politiku“, navodi se u saopštenju.

Kao rješenje za prevazilaženje političke krize, Bogdanović je istakao značaj konsenzusa svih progresivnih i evropskih političkih subjekata iz vlasti i opozicije u okviru građanske i evropske platforme koju je predložio DPS sa tradicionalnim partnerima.

Popa je, kako se navodi u saopštenju, istakla da EU snažno podržava integracionu agendu Crne Gore, i naglasila značaj rezultata koji su postignuti u prethodnom periodu u procesu evropskih integracija.

Ona je dodala da građani očekuju od svih proevropskih političkih snaga da zajednički djeluju i da kroz široki međustranački konsenzus omoguće sprovođenje ključnih reformi za članstvo Crne Gore u EU.

Bonus video: