Ćorić: Koalicija "Za Budućnost Mojkovca" boriće se da se preispita svaku diplomu sumnjivog porijekla

Ona navodi i da ovo nije rijetkost i pojava vezana samo za Mojkovac, a da to potvrđuje "porazno istraživanje koje je pokazalo da 38 posto građana Crne Gore zna nekoga ko je kupio diplomu"

1716 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Za budućnost Mojkovca
Foto: Za budućnost Mojkovca

Koalicija "Za Budućnost Mojkovca" boriće se da se preispita svaku diplomu sumnjivog porijekla, saopštila je kandidatkinja te koalicije Jovana Ćorić.

Kako je kazala, svjedoci su da je značajan broj zaposlenih u javnoj upravi u njihovom gradu "prvo dobio posao preko partijske knjižice, a tek onda "upisao fakultet" i stekao "diplomu" sumnjivog kvaliteta preko noći".

"Nasuprot njima građani sa regularno stečenim visokim obrazovanjem i dalje su onemogućeni da se zaposle i rade u skladu sa svojim znanjem i sposobnostima, jer mjesta koja bi u svakom normalnom sistemu pripala njima zauzeli su "unionisti" i novopazarski visokoškolci kojima nije teško čak i da dijele jednu stolicu i tastaturu na pola, jer koliko dnevno poslova obave toliko sredstava za rad je i previše“, ističe Ćorić.

Ona navodi i da ovo nije rijetkost i pojava vezana samo za Mojkovac, a da to potvrđuje "porazno istraživanje koje je pokazalo da 38 posto građana Crne Gore zna nekoga ko je kupio diplomu".

"Kada bi se ovaj vid istraživanja primijenio na Mojkovac, ne bi morali da uzimamo širok spisak, dovoljno bi bilo da samo bacimo pogled na listu "Mojkovac naša kuća" i procenat bi bio približan. Obaveza svakog savjesnog građanina je da stane na put ovoj pošasti i izabere ljude koji će donijeti bolje sjutra ne samo našem gradu, već i našoj Crnoj Gori“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, koalicija "Za Budućnost Mojkovca" boriće se da se preispita svaka diploma sumnjivog porijekla i da konačno obrazovani, sposobni i pošteni ljudi upravljaju ovim gradom.

"Nije teško izabrati život dostojan čovjeka, za to nam je sugrađani potrebna samo hemijska olovka, zdrav razum i čist obraz. Petog decembra, Broj 6 - Koalicija "Za budućnost Mojkovca", zaključila je Ćorić.

Bonus video: