Radulović: Dio Ministarstva vanjskih poslova biće preseljen na Cetinje

On je naveo da bi se navedeno zdanje na Cetinju moglo koristiti i za prijeme diplomatskih predstavnika prilikom predaje kopija akreditivnih pisama, kao i prilikom proslava državnih praznika, organizovanja ljetnjih škola, seminara i konferencija

6195 pregleda 22 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Cetinje, kao istorijska vertikala Crne Gore, zaslužuje da dio Ministarstva bude premješten tamo, a zgrada bivšeg ruskog poslanstva reprezentativan je objekat koji će poslužiti svrsi, saopštio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prilikom sastanka sa predstavnicima Građanskog pokreta URA Prijestonice Cetinje.

Radulović je izrazio želju da se u narednih pola godine preseli dio Ministarstva vanjskih poslova i naveo da na to obavezuje i Zakon o Prijestonici i da će time Cetinje, kao Prijestonica Crne Gore, dodatno dobiti na značaju u diplomatskom smislu.

On je naveo da bi se navedeno zdanje na Cetinju moglo koristiti i za prijeme diplomatskih predstavnika prilikom predaje kopija akreditivnih pisama, kao i prilikom proslava državnih praznika, organizovanja ljetnjih škola, seminara i konferencija.

"Cetinje je grad sa bogatom diplomatskom tradicijom u regionalnim okvirima. Prebacivanjem dijela Ministarstva i oživljavanjem zgrade ruskog poslanstva država će pokazati dodatnu brigu o Prijestonici Crne Gore. Vrijeme je da krenemo u oporavak Cetinja“, istakao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

Radulović i predstavnici cetinjske URE razgovarali su o daljim koracima u smislu prebacivanja dijela Ministarstva vanjskih poslova na Cetinje i potrebnim ulaganjima za enterijer i osposobljavanja zgrade.

U ime Građanskog pokreta URA na sastanku sa ministrom Radulovićem prisustvovali su i predsjednik cetinjske URE Slavko Šole Janković, potpredsjednica cetinjskog odbora URE Vladana Lompar i član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA Miloš Perišić.

Bonus video: