ASK: 87 zapošljavanja sprovedeno u skladu sa Zakonom

"Ukupno je podnijeto 28 petnaestodnevnih izvještaja političkih subjekata o prilozima fizičkih i pravnih lica", navode iz ASK.
0 komentar(a)
posao, Foto: Shutterstock
posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.11.2017. 14:20h

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je 87 ugovora/rješenja o zapošljavanju sprovedeno u skladu sa Zakonom. Rješenja su agenciji dostavljena od 6. septembra do 25. oktobra, i od toga 81 na određeno vrijeme, pet na neodređeno vrijeme i jedno na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

"Od ukupnog broja, 43 ugovora se odnosi na produženje već postojećih ugovora na određeno vrijeme koji su zaključeni prije početka izborne kampanje. Agencija je izvršila kontrolu svih dostavljenih zapošljavanja i kompletne dokumentacje, i utvrdila da su ista sprovedena u skladu sa odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Do sada je ukupno devet političkih subjekata otvorilo posebni žiro račun i odredilo odgovorno lice za namjensko trošenje sredstava. Takođe, ukupno je podnijeto 28 petnaestodnevnih izvještaja političkih subjekata o prilozima fizičkih i pravnih lica", navode iz ASK.

Oni navode da su svi obveznici Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja su ispunili obaveze kada je u pitanju sedmodnevno izvještjvanje u vezi sa analitičkim karticama i izdatim putnim nalozima.

Bonus video: