"potvrđene naše tvrdnje"

SD Berane: Hvala Milatoviću što je primijetio da je situacije u Beranama najgora u odnosu na ostatak sjevernog regiona

"Kada govorite o zapošljavanju, trebalo bi da budete informisani da je stopa nezaposlenosti u Beranama među najvišima u Crnoj Gori, zahvaljujući trenutnoj vlasti koja je uspjela da istu utrostruči za vrijeme svog mandata (još uvijek nijesmo sigurni kako im je to pošlo za rukom)"

5068 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Opštinski odbor Socijaldemokrata (SD) Berane saopštio je danas da se "zahvaljuju ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću što je, tokom svoje posjete Beranama, primijetio da je situacija u ovom gradu najgora u svim životnim oblastima u odnosu na ostatak sjevernog regiona Crne Gore".

"Na taj način su, još jednom, ali ovog puta od strane ministra ekonomskog razvoja, koji bi, barem po prirodi svoje funkcije, trebalo da bude relevantan faktor za takvu ocjenu, potvrđene naše tvrdnje na koje smo nebrojeno puta ukazali. Budući da se, u svom obraćanju javnosti, ministar samo kratko osvrnuo na pomenutu okolnost, mi ćemo mu, kao odgovoran politički subjekt, ovom prilikom dodatno elaborirati njegovu tezu da je "Berane najgori grad"", ističe se u saopštenju SD Berane.

Milatović je juče bio u posjeti Beranama.

Iz SD Berane su dodali da što se tiče investicija koje je Milatović pomenuo, ukazuju mu da su investicije misaona imenica u Beranama "budući da se, izuzev kozmetičkih intervencija pojedinih javnih površina, niti jedna nije dogodila u posljednjih osam godina".

"Kada govorite o zapošljavanju, trebalo bi da budete informisani da je stopa nezaposlenosti u Beranama među najvišima u Crnoj Gori, zahvaljujući trenutnoj vlasti koja je uspjela da istu utrostruči za vrijeme svog mandata (još uvijek nijesmo sigurni kako im je to pošlo za rukom). Ovakav negativan trend nije uspjelo da zaustavi ni iracionalno zapošljavanje partijski podobnih kadrova u lokalnoj upravi. Isto tako, demografska problematika na koju ste se brižljivo osvrnuli je takođe produkt trenutne lokalne vlasti jer, sudeći po zvaničnim podacima, najveći broj ljudi je napustio grad upravo za vrijeme trenutne gradske administracije. U tom smislu, postavljamo Vam upit, da li ste susrete sa lokalnim političkim zvaničnicima iskoristili da im uputite kritiku zbog ovakvog stanja u gradu? I da li ste kojim slučajem prilikom boravka u Regionalnom biznis centru došli do saznanja koja je svrha pomenute ustanove, jer ista nikakve veze sa biznisom, još manje regionalnim ili njegovom afirmacijom, nema", piše u saopštenju SD Berane.

OIni su rekli i da "najzad, da ne bi djelovali maliciozno, tako što bi zaključili da je Milatovićeva posjeta bila bespredmetna, konstatovaće da je ista imala barem turstički karakter".