Ibrahimović: Budžet je etnički i revanšistički; Krivokapić: Razvojni je i nije diskriminatorski

Krivokapić je rekao da postoje projekti koji su bili sporni, ne zbog nekog odnosa Vlade ko živi na tom prostoru, nego nije bilo predloga projekata iz tih opština

8842 pregleda 20 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Skupština Crne Gore
Ibrahimović, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović pitao je premijera Zdravka Krivokapića koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za završetak započetih projekata u opštinama na sjeveru i za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi.

On je na današnjem Premijerskom satu u Skupštini Crne Gore, budžet nazvao etničkim i revanšističkim i da je poruka narodima na sjeveru da čekaju neko bolje vrijeme i neku drugu vladu.

Krivokapić je odgovorio da je budžet razvojni za sjever i nije diskriminatorski.

"To govore činjenice. U odnosu na prethodnu godinu veći je 44,24 miliona eura ili procentualno 137,84 odsto. Takođe, pošto smo uveli mjeru koja govori koliko je to po građaninu koji živi na sjeveru to je 475,42 eura, dva i po puta više nego u centralnom dijelu regije. Ako bismo gledali po opštinama – Pljevlja 16,93 miliona, Kolašin 16,37 miliona, Bijelo Polje 10,92, Rožaje 10,36 i Mojkovac 9,22 miliona. To su nesporne činjenice", naveo je Krivokapić.

Krivokapić
Krivokapićfoto: Luka Zeković

Dodao je da postoje projekti koji su bili sporni, ne zbog nekog odnosa Vlade ko živi na tom prostoru, nego nije bilo predloga projekata iz tih opština.

"Molio sam od maja da blagovremeno dostave projekte za realizaciju, određene opštine nijesu reagovale blagovremeno", kazao je Krivokapić.

Bonus video: