Vuksanović Stanković: Napad na FCJK je napad "srpskog sveta"; Krivokapić: Ne gledamo gdje ko ide i u koju crkvu ulazi

"Možda je neko želio da izazove krizu finansija tako što je na pogrešan mejl slao zahtjevo...tek kada se obratio računovodstvu Ministarstvu prosvjete istog dana je uplaćen sav iznos"

12201 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Umjesto šefa Poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, Raška Konjevića, pitanje premijeru postavila je poslanica Draginja Vuksanović Stanković (SDP).

Ona je Krivokapića pitala da li namjerava da premijersku funkciju i dalje obavlja kao vjernik jedne vjerske zajednice, urušavajući sekularni karakter zemlje.

"Kada će Vlada prestati da opstruira rad Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i ima neadekvatan odnos prema crnogorskoj dijaspori?", pitala je Vuksanović Stanković.

Ona je ocijenila da je napad na Fakultet za crnogorski jezik, napad „srpskog sveta“.

Krivokapić je odgovorio da niko nikada u ovoj Vladi ne gleda gdje ko ide i u koju crkvu ulazi, niko nikome nije prebrojavao krvna zrnca...

"Ne možete Vi, niti postoji instrument za sada, gdje možemo stati Vi i ja i vidjeti ko ima veću ljubav prema Crnoj Gori i Cetinju. Ne znam o kom prosrpskom svijetu se radi, ali znam kako je taj Fakultet formiran i ne želim sada u to ulazila. Nije ga ova Vlada ukinula, nije mu osporila bilo kakvo pravo, osim troškova koji mu ne pripadaju. Možda je neko želio da izazove krizu finansija tako što je na pogrešan mejl slao zahtjevo...tek kada se obratio računovodstvu Ministarstvu prosvjete istog dana je uplaćen sav iznos", kazao je Krivokapić.

Nakon dodatnog komentara Vuksanović Stanković o odnosima premijera prema SPC i CPC, Krivokapić je izašao iz sale.

Bonus video: