Odbornici Biram Bar tražili smjenu direktora TO Emila Kukalja

Dodaju da su na sjednici Izvršnog odbora TO na kojoj je glasano o izboru izvođača i visini sredstava članovi BCG su bili uzdržani od glasanja jer, kako tvrde, "od samog starta nije bila poznata procedura i način ugovaranja, već je nakon samo dva dana prva rata uplaćena po nekom ugovoru"

6329 pregleda 4 komentar(a)
Kukalj, Foto: Printscreen YouTube
Kukalj, Foto: Printscreen YouTube

Odbornici Biram Crnu Goru - Biram Bar su na današnjoj sjednici Skupštine Opštine Bar tražili hitnu smjenu direktora Turističke organizacije Bar Emila Kukalja.

Ova partija je ranije izvijestila javnost o, kako su naveli, trošenju enormnih sredstava za organizaciju dočeka Nove godine.

"Predsjednik odborničkog kluba Ljubomir Vukoslavčević je na današnjoj sjednici skupštine zatražio da se Kukalj hitno razriješi dužnosti, kako nadalje ne bi nanosio štetu samoj TO, a time i grubo oštetio sve građane Bara. Kao partija koja se uvijek vodila samo interesima građana koji su nas birali, osuđujemo svaki pokušaj da se na neprimjeren način troši novac poreskih obveznika iz naše opštine", navodi se u saopštenju Biram Bar.

Dodaju da su na sjednici Izvršnog odbora TO na kojoj je glasano o izboru izvođača i visini sredstava članovi BCG su bili uzdržani od glasanja jer, kako tvrde, "od samog starta nije bila poznata procedura i način ugovaranja, već je nakon samo dva dana prva rata uplaćena po nekom ugovoru".

Navode da je predsjednica Izvršnog odbora TO u više navrata tražila od direktora da ugovore dostavi, što isti nije učinio, pod izgovorom da je ugovor tajni, iako sam IO nije donio takvu odluku.

"Nakon više mjeseci, saznalo se da postoji više ugovora sa raznim menadžerima, producentima i orkestrima. Naravno, kad se krene sa problemima, oni se i nastavljaju, pa tako direktor nije potpisao ni ugovor sa opštinom, jer prije rebalansa budžeta novac nije ni postojao na poziciji. Zato direktor pribjegava drugom rješenju i sredstva od naplate boravišne takse uplaćuje dodatno, bez saglasnosti IO. Ukupno, direktor je uplatio preko 70.000 eura, od čega je imao saglasnost samo za 45.000 eura- što jeste nenamjensko trošenje sredstava", kazali su iz Biram Bar.

Bonus video: