Sekulović: Spremala nam se velika muka, u manastiru nije bilo naoružanih, ali u gradu jeste na obje strane

“ Dobili smo drugu šansu, a na nama je da li ćemo da je iskoristimo ili ćemo da se vratimo u muku i da ovaj put to dovedemo do kraja. To je izbor”, kazao je Sekulović.

58456 pregleda 33 komentar(a)
Sergej Sekulović, Foto: Skupština Crne Gore
Sergej Sekulović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 26.11.2021. 11:46h

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Sergej Sekulović je kazao da u manastiru Svetog Petra Cetinjskog 4.i 5.septembra nije bilo naoružanih osoba, ali jeste u gradu, na obje strane, i “bilo je visoko rizično”.

“Vi ste postavili pitanje bezbjednosno-interesantna lica. To je široka kategorija lica. Čak i baratanje samim imenima je problematično...”, kazao je ministar, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika DPS-a Andrije Nikolića da li policija danas raspolaže konkretnim imenima bezbjednosno-interesantnih osoba koje su boravile na Cetinju kao i u Cetinjskom manastiru 4.i 5.septembra.

Sekulović je kazao da su imali “sreće, znanja i umijeća da iz te situacije izađu”.

“Spremala nam se velika muka. Dobili smo drugu šansu, a na nama je da li ćemo da je iskoristimo ili ćemo da se vratimo u muku i da ovaj put to dovedemo do kraja. To je izbor”, kazao je Sekulović.

Nikolić je, obrazlažući pitanje, rekao da Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju nije zahtijevlao pretres manastira Svetog Petra Cetinjskog , jer nisu postojali zakonski osnovi da se izvrši ta zakonska radnja, ali je urgentno naloženo Upravi policije da operativnim provjerama utvrdi da li u manastiru ima naoružanih ljudi.

Nikolić je istakao da se u odgovoru ODT-a ne precizira da li je policija postupila po nalogu Tužilaštva i kakave su mjere preduzete.

Kada je riječ o prisustvu bezbjednosno-interesantnih lica, on je kazao da nije siguran da je ministar dobio vjerodostojne podatke od Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Na Nikolićevo drugo poslaničko pitanje da li jee ministarstvo dostavilo operativne informacije MVP na osnovu kojih je taj vladin resor formulisao instrukciju za diplomatsko konzulame predstavnike CG o dogadjajima na Cetinju 4. i 5. septembra, Sekulović je odgovorio da nisu dostavljali te informacije.

Milović Neraspoređen i pod suspenzijom

Sekulović je kazao da je službenik Uprave policije Ljubo Milović neraspoređen od 2. novembra 2017.godine i da je pod suspenzijom.

“Povodom pitanja imovine, u saznanju smo da Agencija za sprječavanje kompcije vrši provjeru imovine imenovanog”, naveo je Sekulović, odgovarajući na pitanje poslanika Demokrata Vladimira Martinovića.

Martinović je pitao kako je i na koji način u policiji angažovan Ljubo Milović, koje poslove trenutno obavlja i da li je od nadležnih organa bio izložen provjeri svog imovnog stanja.

Martinović je rekao da u imovinskom kartonu Milovića piše da od redovnog posla u MUP-u prima 750 eura mjesečno. On je pitao kako je Milović uzeo zajam od 212.000 eura, a vraća ga u ratama od 320 eura.

“Treba da revnosnije ispitujete imovinsko stanje policijskih službenika u Crnoj Gori.

Nemali je broj onih nad kojima nije vršena kontrola”, rekao je poslanik.

Sekulović je odgovorio da sa međunarodnim partnerima rade sistematizaciju 6.000 radnih mjesta i da moraju biti oprezni.

“Tako da će sve o čemu ste pričali da ugleda svjetlo dana”, rekao je Sekulović.

Od 4. decembra do 8. novembra 95 odsto osoba koje su izbrisane sa biračkog spikska su preminule osobe

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Sergej Sekulović kazao je 95 odsto osoba koje su izbrisane iz biračkog spisaka od 4. decembra prošle do 8. novembra ove godine čine preminule osobe.

“Sve je u sklopu redovnih aktivnosti MUP-a”.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković kazala je da je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Miljanić obavijestio javnost da je od 4. decembra prošle do 8. novembra ove godine iz biračkog spiska izbrisano 8.438 lica. “

Koji je osnov brisanja iz biračkog spiska za navedeni broj lica?”, pitala je.

Ona je kazala da danas saznaje da je od tih 8.438 osoba, 8.264 preminulih.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica pitao je da li je i kad donijet akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova. Sekulović je odgovorio da se nada da će taj akt biti gotov u narednih desetak dana, iz pozicije MUP-a.

Bonus video: