Jokić: Hapšenja onih koji su ilegalno eksploatisali šljunak samo prva faza

"Firme koje su u centru ovog bezakonja ne samo da nijesu poštovale propise, već se neke od njih predstavljaju kao najveći dobrotvori i društveno odgovorne kompanije. Odlučni smo da ne dozvolimo da se sa tim radnjama nastavi“, kaže Jokić

8456 pregleda 13 komentar(a)
Jokić, Foto: URA
Jokić, Foto: URA

Dok je prethodna vlast samo deklarativno govorila o zaštiti prirodne sredine, nova vlast je načinila otklon od takve politike. Institucije su pokazale da imaju želju da zaštite prirodne resurse u cilju sprječavaja nelegalne eksploatacje šljunka. Nastavićemo da radimo sve što je u našoj mogućnosti da zaustavimo dalju pljačku državnih prirodnih bogatstava, saopštila je danas Ljiljana Jokić iz GP URA povodom slučaja ilegalnog vađenja šljunka iz Morače.

Kako navodi, zaustaviće građevinske gigante, ali i sve one koji vrše nelegalnu eksploataciju iz rijeka.

"Korita crnogorskih rijeka su uništena, i trebaće nam dugi vremenski period da se to stanje popravi. Firme koje su u centru ovog bezakonja ne samo da nijesu poštovale propise, već se neke od njih predstavljaju kao najveći dobrotvori i društveno odgovorne kompanije. Odlučni smo da ne dozvolimo da se sa tim radnjama nastavi“, napominje Jokić.

Jokić je još kazala da su razotkrivanju čitave afere, poslije novinara, umnogome doprinijeli Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), Uprava za inspekcijske poslove i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Slučajem nelegalne eksploatacije šljunka bavi se Međuresorski tim koji je formirala Vlada. U narednim danima biće aktiviran državni aparat u punom kapacitetu kako bismo zaštitili našu prirodu. Hapšenja su samo prva faza djelovanja. Utvrdićemo ko je i zbog kakve koristi decenijama žmurio na ovaj problem. Pokazaćemo moć države”, zaključuje Jokić.

Bonus video: