Vučurović: Đukanoviću, izvini se građanima Cetinja koje je tvoja vlast opljačkala

"Kada je u pitanju Đukanovićeva priča o izdaji, smiješno je da on uopšte upotrebljava tu riječ, jer kako postoje egzaktni podaci o tome kako je uništio privredu i ekonomiju Crne Gore, tako je i njegova izdaja, na više nivoa, već odavno ušla u pjesmu"
8 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front
Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 03.11.2017. 12:25h

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović javno je priznao da i on ima važnu ulogu u izdavanju naredbi sudstvu i tužilaštvu u progonu DF-a, saopštio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

On je reagovao na navode Đukanovića saopštene tokom konvencije DPS-a u Bajicama, na kojoj je, između ostalog rekao da u DF-u "više ne prikrivaju svoje izdajstvo", da "ne negiraju da su uzeli novac da bi služili interesima druge države protiv interesa Crne Gore i građana Crne Gore".

"Iskreno, i pored osnovane sumnje da jedna ličnost takvog ranga u režimu mora imati učešće u zloupotrebama pravosuđa i montiranim procesima koji se vode protiv DF, nijesmo baš očekivali da to otvoreno prizna. Tim priznanjem prvenstveno treba da se bave one adrese koje zbog servilnog ponašanja Đukanovića, Markovića, Pažina i sličnih podržavaju crnogorski režim i pokušavaju da na razne načine opravdaju njen diktatorski karakter i zloupotrebu represivnog aparata protiv Demokratskog fronta", saopštio je Vučurović.

Dodao je da je Đukanovićeva "opsjednutost" Demokratskim frontom poprimila zabrinjavajuće razmjere.

"I on ne prestaje da se u obračunu sa svojim najopasnijim i najjačim političkim protivnikom koristi brutalnim nesitinama, falsifikatima, ali je svakako najprimjetnija ta eskalacija mržnje prema DF-u i desetinama hiljada ljudi koji podržavaju naš politički savez. A kada je u pitanju Đukanovićeva priča o izdaji, smiješno je da on uopšte upotrebljava tu riječ, jer kako postoje egzaktni podaci o tome kako je uništio privredu i ekonomiju Crne Gore, tako je i njegova izdaja, na više nivoa, već odavno ušla u pjesmu".

Vučurović ističe da je Đukanović sinoć trebao da uputi izvinjenje svim građanima Cetinja.

"I pošto je više puta u svom govoru pomenuo Cetinje i kolebanje, predsjednik DPS-a je valjda prvo trebao da uputi izvinjenje svim građanima te opštine, posebno radnicima Oboda, Košute, Bojane, Trgoprometa, Sanitasa i drugih preduzeća koje je ugasila i opljačkala njegova vlast. E, na tim primjerima se takođe ogleda njegov lažni patriotizam, i na tim pitanjima treba da se potegne priča o izdaji, jer nije DF te ljude izdao i ostavio ih bez posla nego Milo Đukanović, Duško Marković i druge vedete DPS-a koje su uništile Cetinje, Mojkovac, Nikšić, Pljevlja, i čitavu Crnu Goru, a onda se sjete crnogorstva kako bi prikrili tragove svoga lopovluka", zaključio je Vučurović.

Bonus video: