Medojević: Cetinje je sada samo grad političkih manipulacija i lažnih obećanja

Medojević je naveo da je 63 odsto svih mladih Cetinjana koji koriste društvene mreže, najviše na njima ukucava termine vezane za rad u insotranstvu, kao što je viza za Sjedinjene Američke Države
3 komentar(a)
Đuro Kapa, Nikola Bajčetić, Nebojša Medojevič, Foto: Screenshot (YouTube)
Đuro Kapa, Nikola Bajčetić, Nebojša Medojevič, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.11.2017. 12:05h

Opozicija u Crnoj Gori treba da se ujedini kako bi došlo do promjena u državi, poručeno je iz Demokratskog fronta (DF), i ocijenjeno da je Cetinje grad koji je najveća žrtva pogubne neoliberalne politike sadašnje vlasti.

"Cetinje je bio industrijski i istorijski grad, grad kulture, sporta, sad je samo grad političkih manipulacija i lažnih obećanja", saopštio je član Predsjedništva DF-a, Nebojša Medojović na konferenciji za medije na Cetinju.

On je poručio da su Crnoj Gori potrebne velike promjene.

"Da bi došlo do promjena, opozicija treba da se ujedini i da je složna. Nažalost, ne zbog nas iz DF-a, mnogo više zbog ostsatka opozicije, mi smo propustuli priliku da jedinstveno dovedemo do smjene ovog režima i pokrenemo novi ciklus promjena“, naveo je Medojević.

On je kazao da je DF pokazao da je u Crnoj Gori moguć model sloge i pomirenja.

"Sa Cetinja želimo da pošaljemo poruku da nema stabilne države i kuće ako su narodi u njoj posvađani“, poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima, čitava crnogorska istorija je istorija stradanja, "ne toliko od stranih neprijatelja koliko od nas samih".

"Zbog toga DF i prolazi ovu golgoltu, jer se bori protiv bolesnog sistema koji je kreirao Đukanović sa njegovim poslušnicima, u kojem se stalno pronalaze neprijatelji i žigošu izdajnici", naveo je Medojević.

On je ocijenio da taj sistem ne omogućava da se svi u Crnoj Gori skoncentrišu na ono što je najvažnije, a to je obnavljanje Cetinja i Crne Gore.

" A obnove nema bez pomirenja".

Medojević je naveo da je 63 odsto svih mladih Cetinjana koji koriste društvene mreže, najviše na njima ukucava termine vezane za rad u insotranstvu, kao što je viza za Sjedinjene Američke Države.

"To je najbolja ocjena rezultata vladavine ovog režima - da ne postoji budućnsot za mlade naraštaje i zato treba da napravimo krupne promjene“, rekao je Medojević.

Crna Gora, smatra on, mora imati dobre odnose sa Rusijom.

"Pokret za promjene je prozapadno orijentisana partija, ali nam ne pada na kraj pameto da tako veliku državu sa ogromnim potencijalima nazivamo neprijateljima i uvodimo joj sankcije“ , saopštio je Medojević

Nosilac liste "DF Cetinje - samo složno, samo jako!" Đuro Kapa je, kako je rekao, odličio da se bavi ovim poslom zbog molbe njegovih prijatelja i želje da pomogne sugrađanima.

On je ocijenio da je Cetinje devastirana Opština.

"Cetinju treba pomoć, veliki rad, sloga i pomirenje", poručio je Kapa.

Bonus video: